Skjebnekamp venter Tertnes – Norsk Topphåndball

Skjebnekamp venter Tertnes

Kniven på strupen. Vinn eller forsvinn. Nå eller aldri. Briste eller bære. Det er alle uttrykk som beskriver situasjonen for Tertnes foran den tredje og siste kvalifiseringskampen som skal spilles allerede på onsdag.

Forutsetningene foran søndagens kamp i Skien var klare. Etter at Tertnesjentene hadde vunnet på hjemmebane, trengte man en seier til mot Gjerpen for å være sikret ny eliteseriekontrakt. Men slik skulle det ikke gå. Selv om det var en jevnspilt kamp, der ingen av lagene klarte å få noe nevneverdig overtak, var det Tertnes som var foran med tre mål mot slutten av ordinær tid. Men fra stillingen 23-20 til Tertnes 8 1/2 minutter før full tid, klarte ikke Tertnesjentene å sette ballen i mål, i motsetning til Gjerpen, som tok igjen forspranget og utlignet til 23-23, slik at det ble 2*5 minutter ekstraomganger.

I ekstraomgangene stemte lite for Tertnesjentene, og det endte med tap (30-27). Avril imponerer med 11 scoringer, og blir da også kåret til vår beste spiller. I tillegg gleder vi oss over at Linn Gossé fikk registrert seg for en scoring da hun var inne og tok straffe i sin første kamp siden hun røk korsbåndet 10. november 2020.

Nå står lagene med en seier hver, og det blir et siste og tredje møte i Åsane Arena på onsdag. Som i de to foregående kampene skal det kåres en vinner, dvs. at om det på nytt blir uavgjortresultat etter ordinær tid, blir det:

• 2*5 minutter ekstraomganger
  • Ved fortsatt uavgjort, nye 2*5 minutter ekstraomganger
  • Ved fortsatt uavgjort, straffekonkurranse

For publikum tegner dette seg til å bli en skikkelig rysare, og igjen blir det viktig med støtte fra tribunen. Vi frir derfor til bergenspublikummet og ber om at alle som bryr seg om at Tertnes beholder plassen i REMA 1000-ligaen, tar turen til Åsane Arena onsdag kveld. Det blir gratis inngang for publikum – bruk kampanjekoden GRATISFORALLE.