Skikkelig sliteserier mot Fjellhammer – Norsk Topphåndball

Skikkelig sliteserier mot Fjellhammer

Bernt Horvik

Det ble en skikkelig sliteseier da herrelaget gjestet Fjellhammer i Lørenskoghallen søndag kveld. Etter å ha festet et skikkelig grep før pause, der vi ledet 17-14, stokket det seg litt midtveis i andre omgang, da Fjellhammer var i ledelsen. Men heldigvis klarte våre herrer å skjerpe seg i sluttminuttene, og vant til slutt 28-27 og to viktige poeng var i boks.

Når laget har spilt 10 kamper ligger de på sjette plass på tabellen med 10 poeng og møter Viking fra Stavanger i neste kamp som spilles i Runarhallen førstkommende søndag kl. 16.00.

Rivesjö tok føringen

En  spillesugen Tobias M. Rivesjö tok ansvar fra start for Runar i søndagens kamp, men han  fikk tidlig god konkurranse fra den tidligere Runar-spilleren Eirik H. Hybertsen som scoret tre av Fjellhammers fem første mål, og hjemmelaget ledet det første kvarteret. I tillegg til Rivesjö var Øyvind Frigstad tilbake i gammel skuddform og noterte seg for fire mål før pause. Han sørget også for at Runar endelig tok føringen etter snau 12 minutters spill.  Bakover slet Runar med skuddene til talentfulle Benjamin Berg (03-spiller), og forsvaret klarte heller ikke å hjelpe målvaktsduoen Joachim S. Christensen og Marcus Rasch som begge fikk sine minutter i målet.

Tok kommandoen før pause

Etter bare å ha ledet 13-12 da det gjensto seks minutter, klarte Runar å heve seg i slutten av første omgang. Først ordnet Øyvind Frigstad 14-12, før Tobias Balsby-Pedersen scoret tre på rad, og Runar kunne gå til pause med en tremåls ledelse.

Fjellhammer åpnet best etter pause

Hjemmelaget åpnet klart best det første kvarteret av andre omgang, og vant de 13 første minuttene 7-3, og ledet 21-19 før det var spilt 13 minutter.  I denne perioden ble det begått mange tekniske feil, og igjen var Eirik F. Hybertsen effektiv fra venstre kanten med tre scoringer. Snaue 10 minutter før full tid ledet Fjellhammer 24-22 og hadde virkelig los på poengene, og det ble ikke bedre da delegaten «hjalp til» med å gi Andrè Christiansen en utvisning.

Sterk avslutning

Fjellhammer satset alt framover i spill syv mot fem, men feilet, og dette utnyttet Anders Hallberg med å redusere til 23-24 med en scoring i tomt mål. Så kom endelig Tobias Glemming med i spillet. Tre mål fra syvmetersmerket og spillemål  drøye to minutter før full tid sendte Runar i føringen 28-25 og alt så lyst ut.

Men Fjellhammer ga seg ikke og reduserte to ganger i sluttminuttene. Heldigvis klarte våre gutter å dra det hele i land, men burde ikke ha gjort det så spennende.