Skadekrise for Magnus Abelvik Rød og Flensburg – Led nytt tap – Norsk Topphåndball

SG Flensburg-Handewitt har de foregående sesongene vært blant de beste i både Champions League og den tyske Bundesligaen. Men et skademareritt uten like har satt den tyske storklubben i en tøff situasjon.

Til tross for en sjanglete start på Velux Champions League, har SG-Flensburg Handewitt åpnet fint i den tyske ligaen. På fem kamper har de skaffet seg syv poeng, som gjør at de ligger på en foreløpig femteplass.

Blant de mange skadede finner vi nordmennene Gøran Søgaard Johannesen og Magnus Abelvik Rød. De norske landslagspillerne har hatt en trøblete skadehistorikk gjennom karrieren, og befinner seg foreløpig på tribunen når Flensburg spiller.

I tillegg er den danske venstrebacken Lasse Møller ute resten av sesongen, og høyreback Franz Semper ute med skade.

Det gjør at 2003-modellen Oscar Von Oettingen står som eneste venstrehendte høyreback.

Fikk det tøft mot polsk storlag

Onsdag kveld gjestet Flensburg det polske storlaget Vive Kielce, som sammen med Barcelona og Veszprem, topper gruppe B. Flensburg ligger for øyeblikket sist i gruppen.

Polakkene stormet frem i første omgang, og gikk tidlig opp i en fin ledelse, 4-1.

Det hardtsatsende storlaget styrte kampen på hjemmebane, og økte ledelsen til 9-5 et stykke ut i omgangen.

Et sluttkjørt Flensburg-lag måtte gå til pause med hele 21(!) innslupne mål etter 30 minutter. Stillingen til pause var 21-16 til hjemmelaget.

Uten noen av lagets viktigste målscorere- og angrepspillere, fikk tyskerne det meget tøft i andre omgang.

De klarte ikke knappe merkeverdig inn på ledelsen til hjemmelaget, og på det meste ledet Kielce med ni mål. Det var ingen tvil om hvem som var det beste laget i «Hala Legionów».

Sluttresultatet ble 37-29 til Vive Kielce.

Kielce sin klubbpresident Bertus Servaas var naturligvis en fornøyd mann etter kampen. Mannen som var en tidligere talentfull fotballspiller i sin tid (Ajax Amsterdam 1976-1982) utrykte sin sympati med SG Flensburg-Handewitt etter kampen på twitter.