Foto: Terje Refsnes

Siste runde før halvspilt 1.divisjon

Av: Marianne Kolås/Norsk Topphåndball
27. november 2020

Helgens 1.divisjonsrunde er nr 11 av 22. Altså er sesongen halvspilt når helgen er omme. Det er fremdeles mange poeng å spille om, og på papiret kan «alt skje». Vi har kort sett på rundens kamper

28.november

OSI – Nøtterøy Håndball i Kjelsåshallen kl 15:15

Det er duket for en tidlig ettermiddagskamp mellom OSI og Nøtterøy Håndball. I en kamp der hjemmelaget stadig jakter sine første 1.divisjonspoeng og bortelaget jakter tabelltopp og opprykk til REMA 1000-ligaen.

OSI har spilt flere jevne kamper de siste rundene, men de har ikke holdt hele veien inn. Sist helg ble de slått av Falk Horten etter å ha holdt godt følge helt til det var igjen kun få minutter av kampen. Nøtterøy hadde besøk av Charlottenlund, i en kamp der lagene vekslet på å lede før hjemmelaget la inn et ekstra gir mot slutten og vant med fire mål.

Kampen ser du på HandballTV.com

29.november

Vikhammer – Falk Horten i Malvikhallen kl 16:00

Falk Horten har ikke gitt fra seg poeng siden hjemmetapet for Sandnes midt i oktober. Hjemmelaget tok sine foreløpige siste poeng i seieren over OSI på hjemmebane 08.november.

For hjemmelaget sin del har det svingt litt, med kamper som har startet jevnt, men som til slutt har endt med tap. De står så langt med fire poeng, men «mangler» bare fem poeng før de er over streken. Forrige runde ente med tap for TIF Viking

Bortelaget ligger på den den siste kvalifiseringsplassen og her er det så tett mellom lagene at de er bare tre poeng bak Kristiansand som topper tabellen. På bortebane har Falk Horten kun tapt en kamp denne sesongen. Forrige runde endte i hjemmeseier og to poeng til Falk Horten.

Kampen ser du Direktesport.no fra kl 16:00

Kristiansand Topphåndball – Fold HK i Aquarama kl 16:00

Rundens toppkamp ser du i Aquarama fra kl 16:00. Tabelltopp Kristiansand tar imot Fold HK, som i øyeblikket ligger på femteplass, men likevel bare tre poeng bak lederlaget.

Hjemmelaget står med fire strake seirer, seirer som varierer fra 9 mål til 18 mål. Og de har ennå til gode å tape hjemme i Aquarama.

Fold HK, som spilte i REMA 1000-ligaen forrige sesong ligger akkurat utenfor «kvalifiserings-striden» men med seier i kampen mot Kristiansand er de fremdeles med i kampen om opprykksplassene.

Kampen kan du se på HandballTV.com med sendestart kl 15:50

Charlottenlund – HK Herulf Moss i CSK Varmbo Arena kl 17:00

Tabellnaboer under streken, den ene med åtte poeng og den andre med fem. Med hjemmeseier så har Charlottenlund alle muligheter til å klatre over nedrykksstreken. Selv om det fremdeles er mange poeng å spille om, så trenger bortelaget sårt poeng dersom de skal ha sjans til å overleve i 1.divisjon.

Herulf kommer fra poengdeling i Stavanger etter en kamp der HK Herulf Moss var i føringen store deler av kampen.

Charlottenlund møtte Nøtterøy sist søndag, en kamp som var jevnspilt fram til 22-22. Men Nøtterøy ble for sterke på slutten og vant 30-26.

Kampen sendes også på Direktesport.no

Sandnes – TIF Viking i Sandneshallen kl 18:00

Sandens tar imot Bergens laget TIF Viking søndag kveld. Ett poeng skiller lagene der de ligger sånn midt på tabellen. Med TIF Viking poenget foran kveldens hjemmelag.

TIF Viking har et uttalt mål om REMA 1000-liga spill innen få år. Og med tre seirer på rad reiser de sørover for å møte Sandnes i kampen om tabellklatring.

Sandnes tok forrige runde en sterk borteseier over Fold, i en kamp der lagene vekslet på «å lede og å ta igjen» hele kampen gjennom.

Kampen går også på Direktesport.no

Follo HK – Stavanger i Stil Arena kl 18:00

Rundens siste kamp er mellom Follo og Stavanger. Follo trenger seieren for ikke å komme bakpå i kampen om direkte opprykk. Stavanger trenger poeng for å unngå nedrykksstreken.  

Sist hjemmelaget avga poeng var i oppgjøret mot Falk Horten 1.november. Deretter har de to komfortable seirer før de altså tar imot Stavanger søndag kveld. Et Stavanger lag som tok sin siste seier over TIF Viking i midten av oktober. De to siste kampene har endt med et tap og en uavgjort. Stavanger har «for vane» å ta poeng på bortebane, så følg med søndag kveld.

Kampen går også på Direktesport.no