SH og Magnus Langeland (t.h.), her i klinsj med Nøtterøys Anders Teige Bøe, spiller for kvalifiseringsplass i Bodø onsdag. Foto: Sandefjord Håndball

Sikrer Sandefjord håndballfest mot Bodø?

Norsk Topphåndball
10. mars 2020

Vinner Sandefjord over Bodø i Bodø Spektrum onsdag, sikrer de seg samtidig 3. plassen og retten til å spille kvalifisering for REMA1000-ligaen. Hvem de møter? Høyst sannsynlig byrivalen Runar. Da blir det håndballfest i Sandefjord!

To runder før slutt er det fortsatt kamp om å bli nummer 3 i 1. divisjon. Sandefjord Håndball hadde muligheten til å kapre den plassen mot Nøtterøy søndag, ved å ta minst ett poeng, men mislyktes (tapte 30-24).

Mot Bodø får de sjansen på ny, men nå kreves det to poeng. For i hælene jager nettopp Nøtterøy, som etter seieren søndag bare ligger 3 poeng bak Sandefjord, og samtidig har overtaket på innbyrdes oppgjør.

Full pott til Tønsberg-klubben mot Falk (h) og LFH09 (b), og de kan snappe kvalikplassen rett foran øynene til sandefjordingene hvis ikke de tar minst to poeng til sammen mot Bodø og Viking TIF. Og da er det nok i Bodø sjansen er størst, for Viking TIF er i storform og har slått både Lillestrøm (34-17) og Fjellhammer (28-25) tidligere denne måneden.

Kampen sendes på Direktesport.no fra kl 17.50. Du kan også følge kampen på NHFs live-dekning.

Fullsatte haller?
Sandefjord-seier onsdag kan altså skape håndballfest i Vestfold-byen i slutten av mars. Runar trenger ett poeng på sine to siste kamper mot Kolstad (b) og Fold St Hallvard (h) for å berge 10. plassen som gir kvalifisering og mulighet for fortsatt REMA1000-spill. det bør være mulig.

Hvis ikke Covid 19 har spredd seg ytterligere innen den tid, så kommunelegen setter ned foten, ligger det an til fulle tribuner og stormende jubel både i Runarhallen og i Jotunhallen 25. mars, 1. april og evt. 5. april (best av 3).

Topp motivert
Toppkampen i onsdagens runde er selvsagt møtet i Stavanger mellom de to lagene som allerede er klare for REMA1000-spill neste sesong, Viking og Fjellhammer.

Viking har lagt opp til opprykksfest etter den kampen, men vil gjerne ha mer å feire.

– Vi er motivert for å vinne 1. divisjon, vise at vi har vært det beste laget og at vi virkelig fortjener plassen i toppdivisjonen. Da må vi slå Fjellhammer, sier Viking-trener Joar Gjerde.

Med uavgjort er det Fjellhammer som blir seriemestere, de vant 21-18 i det tilsvarende oppgjøret før jul.

Se kampen på handballtv.com fra kl 17.50, Alternativt kan du følge toppkampen på NHFs live-dekning.

Avgjørelse i Sandneshallen?
Bunnstriden har vi omtalt tidligere. Sandnes – Lillestrøm er nøkkeloppgjøret. Hjemmeseier sender med all sannsynlighet Lillestrøm ned i 2. divisjon. Borteseier åpner alle muligheter.

Se kampen på Direktesport.no fra kl 17.50, eller følg den på NHFs live-dekning.

I Trondheim vil nok Charlottenlund hive seg over live-dekningen fra Sandneshallen så fort de har gjort unna sitt eget oppgjør mot LFH09. Det er på Vestlandet det skjer!

Følg dramaet på NHFs live-dekning fra kl 17.30.

Lokaloppgjør
Nøtterøy trenger seier over Falk for å holde presset mot Sandefjord i kampen om 3. plassen, mens laget fra Horten nå har lite å spille for utover gleden av å slå Nøtterøy.

Kampen kan du følge på direktesport.no. Du kan også få med deg alt som skjer via NHFs live-dekning.

Heller ikke Viking TIF og Kristiansand, som avslutter runden med kamp i Bergen søndag 15. mars, er truet av nedrykk eller kan nå opprykk

Kampen spilles i Haukelandshallen søndag kl 19.00 og kan også følges på NHFs live-dekning