Sesongbeste mot serieleder? – Norsk Topphåndball

Sesongbeste mot serieleder?

Hva skal vi si? Etter en kamp som den vi ble vitne til i Nye Loen i kveld er det lett å bli målløs. Vi kan bare ta i bruk alle hashtaggene våre med det samme:

#stolteøyeblikk #nærbøpåkartet #fullhall og ikke minst #blodsnåttogjuling.

Faktisk ble det bokstavlig talt #blodsnåttogjuling når Kolstads strekspiller knakk nesen i møtet med Halvor-Elias sitt kne under 0-1 scoringen. Bortelaget gikk opp til 0-2 før det var spilt to minutter, men det var også eneste gang i kampen de var i ledelsen. Halvor-Elias stengte buret, godt hjulpet av et tent forsvar som ikke hadde tenkt å gi bort en millimeter til serielederen. I angrep gikk ballen så fort at en stakkers tilskuer kunne bli svimmel av mindre og ledelsen økte jevnt og trutt gjennom omgangen. 6 sekunder før pause tok Nærbø timeout….som resulterte i en suser fra Tord Haugseng som fastsatte pauseresultatet til 19-12.

Så var spørsmålet om en klarte å holde oppe samme trykket 2.omgang. Kolstad kom på banen med skumle hensikter og klarte raskt å knappe inn Nærbø sin ledelse til 3 mål. Det stokket seg litt i angrep samtidig om forsvaret ikke var like kompakt som før hvilen. Likevel kom aldri Kolstad nærmere enn 3 mål.  Det 1408 sterke publikummet i Nye Loen reiste seg og laget om mulig enda mer lyd det siste minuttet og kunne sammen med spillere og ledere juble for en ny seier på hjemmebane. Sluttresultat 36-29.

Nærbøs beste ble i dag Sindre Heldal med sine 8 scoringer. Nå tar guttene en velfjortjent ferie til etter nyttår før de skal bruke mesterskapspausen i januar til å trene godt før kampene blåses i gang igjen med to bortekamper i februar. Neste hjemmekamp i Nye Loen blir 16.februar.

Ikke bare ble det fest på banen i kveld, i pausen ble det også gavedryss. Først ble Lyse presentert som hovedsponsor for breddeavdelingen, før Nærbø Idrettslag også mottok sjekker med pengestøtte fra Sparebankstiftelsen SR-Bank, Ragnvald Skjærpe-fondet og Sparebankstiftinga Time og Hå