Seriemesterne håper å unngå lønnskutt

Av: Svein André Svendsen/NTH

Håndballen ligger for tiden stille i hele Europa. Team Esbjerg ble kåret som mestere i Danmark, der spillerne er permittert og håper å unngå lønnskutt.

Coronaviruset har ført til at sesongen er over i de fleste europeiske land. I Danmark ble nylig Esbjerg kåret som mester – klubbens tredje mesterskap på fem år.

Dermed får klubben med seks norske spillere også neste sesong plass i EHF Champions League. Kristine Breistøl, Marit Malm Frafjord, Rikke Granlund, Vilde Ingstad, Marit Røsberg Jacobsen og Sanna Solberg-Isaksen ble kåret som dansk mester.

Odense (med Ingvild Bakkerud) og Viborg (med Moa Högdahl) endte på sølv- og bronseplass.

EHF holder fortsatt på at denne sesongen skal fullføres. Esbjerg har tatt seg til kvartfinale i EHF Champions League. Foreløpig dato for kvartfinalen mot Budućnost er i juni.

Viruset har ført til en usikker fremtid for mange klubber, og for flere klubber kan det være snakk om lønnskutt i en periode.

Esbjerg-spillerne er for tiden permittert og får ikke lov til å uttale seg i media, men Estavana Polmann fikk gjøre et unntak for dansk TV 2.

– Klubben har ikke spurt om lønnskutt og det er jeg glad for. Vi får se hva som skjer. Esbjerg er en god og sund klubb, sa hun blant annet til kanalen.