Semifinalen røk etter en thrilleravslutning – Norsk Topphåndball

Semifinalen røk etter en thrilleravslutning

Semifinaledrømmen brast i siste minutt. Norge ville nådd en semifinale med både seier og uavgjort, gutta klarte verken eller og tapte med ett lite mål i sluttminuttene.

Kampen startet derimot ganske bra og med en småsyk Torbjørn S. Bergerud på benken fikk Kristian S. Sæverås muligheten fra start. Dette var en mulighet han absolutt ikke lot gå fra seg og takket være denne mannen lå vi hele tiden ett hakk foran svenskene hele først omgang.

Sæverås kommer også på scoringslisten, fikk oss opp i en tremålsledelse som førte til Sveriges første timeout. Denne viste seg å være til Norges fordel, for vi reddet, Sander Sagosen scorte og vipps var vi 4 mål foran.

Norge gikk til pause på stillingen 9-14 etter en meget spennende førsteomgang hvor det var først etter 20 minutter Norge begynte å dra i fra.

Andre omgang begynner også ganske bra og til tross for mild sykdom fikk vi likevel se dagens andremålvakt på banen. Torbjørn S. Bergerud, som steppet inn på straffer, fikk en redningsstatistikk på nesten 100%, med redning på tre straffer og ett skudd før det var gått 10 minutter av første. Vi kan takke han for at vi fortsatt ledet med to mål halvveis i andre omgang.

2,5 min før slutt var derimot ledelsen spist opp og mer spennende kunne ikke denne kampen bli.

Sverige fikk straffe i siste minutt, Bergerud kom inn, alle håndballinteresserte i landet satt nok med hjertet i halsen og krysset alle fingre og tær for at målvakten gjorde som på de tre forrige straffene, men dessverre…

Til TV3 sier han at han føler han kanskje burde vært mer på, men sett kampen under ett er det ikke dette som er avgjørende for at resultatet.

Men hva skjedde egentlig?

– Vi er for dårlige i andre omgang, konkluderer håndballguttas kaptein Christian O’Sullivan på spørsmålet fra TV3 og fortsetter: – Vi går oss fast i midten, som er noe vi har snakket mye om. Dette har vært et gjentagende tema for forbedring i gruppa og kapteinen var veldig skuffa over at det likevel skjedde igjen.

Christian Berge var også selvfølgelig utrolig skuffa etter kampen; – Vi feiler i et matchavgjørende øyeblikk, hvor vi har føringen, men gjør det vanskelig for oss selv.

Bergerud syntes vi gir bort seieren og Reinkind syntes dette var tungt.

Det er med andre ord en utrolig skuffet gjeng som drar tilbake på hotellet i dag. Vi  håper likevel de klarer å legge denne kampen fra seg fort som mulig, for på fredag venter kampen om direkte kvalifisering til VM 2023. Hvem vi møter av Frankrike og Island vår vi vite i løpet av onsdag kveld.