Semifinale i kveld mot ØIF

Tekst: Nærbø IL
12. november 2020

Hær på Jæren me potla å græve….

…eller skrur passer vel bedre i dag. Da tiltakene for å hindre  Covid-19 smitte ble strengere og forlangte fastmonterte seter for arrangement med 200 stk. kunne plutselig ikke flere enn ca. 80 få inngang til morgendagens semifinale mot ØIF Arendal. Det løste vaktmester Olav og Kenneth fra arrangementskomiteen med skrujern og meter i hånd – setene har blitt spredd med en meters mellomrom i hallen og det er dermed mulig å ta imot 200 tilskuere som planlagt i Nye Loen til en historisk semifinale.

Og vi trenger dere! Aldri før har Nærbø kommet så langt i senior-NM. Kvartfinalen mot Fyllingen/Bergen var i så måte også historisk, men vi har så lyst å ta enda et steg videre. Hinderet mellom oss og en eventuell finale er stort – ØIF Arendal står på andre banehalvdel og har minst like lyst som oss å nå en finale.  Sørlandslaget skal på papiret, og ut fra tabellplassering, være sterkere enn oss. Nå har vi slått lag som på papiret er bedre enn oss i Nye Loen tidligere,  både Elverum og morgendagens motstander har måttet reise hjem med tap i bagasjen fra Storfjoset tidligere. 

Seter flyttes fra kant i kant til anbefalt avstand for å kunne ta imot 200 stk til morgendagens kamp. Foto: Nærbø IL

ØIFs kaptein Kristian Rammel uttaler til ØIFs nettsider at kampen kan bli mer åpen enn folk kanskje tror. Bortelaget må finne seg i å ha et favorittstempel før kampen og fjerner dermed en del press fra Nærbø som kan spille med lave skuldre. Cup er som kjent cup og ballen er rund. Selv om Rune Haugseng mener at ØIF Arendal vinner kampen 9 av 10 ganger skal det spilles minst 2×30 minutter i morgen før vi finner ut hvem som står igjen med den gjeve finalebilletten. 

Det har blitt spilt historiske kamper mellom Nærbø og ØIF Arendal tidligere – her fra 3.kamp i kvartfinalen i sluttspillet i 2019.

Velkommen til dere 200 som har fått billett til denne historiske semifinalen. Vi håper dere er med å løfte taket for å hjelpe guttene på parketten. Til dere andre: vi skulle så gjerne hatt fullt hus, men en trøst er at kampen går på TV2 Sport2. Kampen kastes i gang torsdag 12.november klokken 19.00. Heia Nærbø! (Og heia seteflytterne Olav og Kenneth)

Som vi savner dere! Vi skulle gjerne hatt #fullhall i morgen, men vi tar selvfølgelig del i den nasjonale dugnaden for å hindre smitte. Men vi gleder oss til å juble for fullt Storfjos igjen!

Som vanlig – Husk korona-vett reglene til dere som skal inn i hallen:

  • Hold deg hjemme om du føler deg syk
  • Hold 1 meter avstand i køen inn i Loen….dørene åpnes ikke før en time før kampstart
  • Bruk spritstasjonene ved inngangene. Følg instruksjonen til kampvertene.
  • Hold avstand til andre tilskuere – sitt kun på oppmerket plass. 1-meter regelen på tribunen gjelder også for familiemedlemmer
  • Bruk trappene opp til tribunene. Ingen fra tribunene skal ned på spilleflaten før, under eller etter kamp. Dette gjelder også i pausen
  • Bruk Vipps eller kort i kiosken
  • Hvis ballen kommer opp på tribunene under oppvarming eller kamp skal den ikke røres av publikum. Spillerne må selv hente ned igjen ballen
  • Hold avstand også etter kampen, hold igjen så ikke alle går ned trappene samtidig
  • De som sitter på høyre side av glassburet bruker trappen mot skolen, de som sitter til venstre for glassburet bruker trappa mot parkeringsplassen. Tøm tribunen rekkevis for å holde avstand til andre ned trappene.

Her kan du lese hva Jærbladet skriver før kampen og stemingsrapport fra seteflyttingen i hallen i dag.