Semifinale for juniorjentene i VM – Norsk Topphåndball
June Krogh ble Norges beste i kvarfinalen. Foto: Anze Malovrh / kolektiff / IHF/NHF

Semifinale for juniorjentene i VM

I VMs kvartfinale møtte Juniorjentene (født 2002/03) Sveits. Det ble storseier 37-20, og semifinale fredag.

Sveits er et lag man vanligvis ikke forbinder med kvartfinaler, så torsdagens motstander var et overraskelseslag som ble nummer to i sin gruppe bak mesterskapsfavoritt Ungarn. Men dessverre ble de preget av mye sykdom og manglet flere av sine viktigste spillere mot Norge.

Kampen startet nokså jevnt, og tavla viste 9-8 i norsk favør da trenerne tok en time out etter et snaut kvarter. Den hjalp åpenbart, for Norge fikk redninger og sveitserne kjente nok på tempoforskjellen. Ledelsen økte raskt med fem mål, og til pause sto det 15-9.

Etter pausen fortsatte June Krogh å redde baller. Da forsøkte Sveits med 7 mot 6 spill, uten at det hjalp nevneverdig. I stedet fikk Norge enkle scoringer på tomt mål. Forskjellen økte bare utover i omgangen, og de norske jentene vant de siste ti minuttene av kampen med hele 10-2. Trenerteamet lot alle spillerne få spilletid i en fair kamp med få utvisninger. Sluttresultatet ble 37-20, og målvakt June Krogh ble kåret til kampens beste spiller. Før dette mesterskapet sto hun med en eneste landskamp!

Fredag venter Nederland i semifinale. De har i likhet med Norge vunnet alle sine kamper. Kampen spilles fredag 1. juli enten kl. 18.15 eller 20.30 og kan sees på på V sport 2 og Viaplay.no.

Juniorjentene (LK02) – Håndball-VM, kvartfinale
Norge – Sveits 37-20 (15-9)

Dvorana Golovec Celje, Celje, Slovenia
Toppscorer Norge: Maria Bergslien Gald, Tertnes og Avril Mikkelsen Frei, Åsane,  begge 6 mål
Toppscorer Sveits: Ana Emmenegger, 6 mål
Utvisninger: NOrge 2x2min, Sveits 1x2min