Dramatikk i jentenes kvartfinale i Beach-EM – Norsk Topphåndball
Målvaktene spilte en stor rolle i kvartfinalen, Elisabeth Hammerstad reddet to av Nederlands forsøk i shoot out! Foto: Axel Heimken/kolektiff/NHF

Dramatikk i jentenes kvartfinale i Beach-EM

Det ble en svært spennende og dramatisk kvartfinale for Norges beachjentene i møte med Nederland.

Første periode startet bra sett med norske øyne, men i sluttminuttene kom Nederland sterkt tilbake. Perioden endte imidlertid med norsk seier 28-25, og en halv fot var plassert i semifinalen…

I andre periode derimot fulgte lagene hverandre hele veien, og med 8 sekunder igjen fikk Norge ballen, og stillingen var 25-24 til Nederland.
En time-out fra Norge måtte til, men dessverre klarte ikke jentene å omsette muligheten til poeng, og Nederland tok seieren i andre periode.

Så var det klart for shoot out. Begge lag scoret på sine forsøk, men på Nederlands andre forsøk reddet Norges målvakt.
Norge satte også sine to neste forsøk, og da Norge reddet Nederlands fjerde var det avgjort – Norge vant shoot outen og var klare for semifinale!
Hemningsløs jubel fra jentene, og deres sedvanlige seiersdans måtte til!

Trener Eskil Berg Andreassen var godt fornøyd på telefon fra Varna:
– Spennende og bra – det ble det! Vi kunne avgjort det i slutten av andre periode, men det ble shoot out, og det klarte vi bra. Elisabeth Hammerstad gjorde en suveren jobb bakerst! Med seier i kvartfinalen er vi allerede kvalifisert for VM neste år, og det var vårt hovedmål i dette mesterskapet. Nå skal vi jobbe videre med vårt andre mål – å være med og slåss om medaljer!

Norge møter Danmark i semifinalen lørdag klokka 1700. Norge tapte knepent for dem i hovedrunden, og har dermed kroppen full av revansjelyst!
I den andre semifinalen møtes Tyskland og Spania, og du kan strømme alle kampene live på Viaplay!