Ole Gustav Gjekstad var ikke fornøyd med kveldens kamp – Norsk Topphåndball

Ole Gustav Gjekstad var ikke fornøyd med kveldens kamp

Selv om seiersrekken i serien består var ikke Ole Gustav Gjekstad fornøyd med kveldens kamp.

Selv om Vipers ligger langt foran Fana på tabellen er kampene mot Bergenslaget alltid spennende og tette affærer. Det var også kveldens kamp i Aquarama. I åpningsminuttene fløy det inn mål i begge ender så både journalister, speaker og publikum slet med å følge med.

I de første ti minuttene byttet lagene på å angripe og mer eller mindre alle skudd gikk i mål. For gjestene var det som ventet Christine Karlsen Alvér som viste seg frem. Fanas desiderte toppscorer var klinisk fra både 7-meters merket og fra åpent spill. I løpet av den første omgangen scorte Alvér smått utrolig ni mål på ti forsøk.

Ole Gustav Gjekstad roterte litt på laget sitt før bortekampen i Russland til helga, og det gav flere spillere muligheten til å vise seg frem. Både Hanna Yttereng, Carolina Morais, Ragnhild Valle Dahl og Tonje Refsnes spilte viktige roller i den første omgangen. I tillegg gjorde Yurou Yang en flott figur i Vipers-målet.

Lagene fulgte hverandre tett de første 20 minuttene, og det var faktisk Fana som lå et lite hakk foran Vipers-jentene frem til Heidi Løke satt ballen i mål etter en flott Vipers-kontring. Da sto det 15-14 på lystavla, og Vipers ledet kampen for første gang.

Ragnhild Valle Dahl satt 12 mål i kveldens kamp, og viste seg virkelig frem. Foto: Terje Refsnes

Mot slutten av omgangen virket det som om gjestene fra Bergen gikk litt tomme for krefter, og vertene gikk opp i en firemålsledelse kun tre minutter før hvilen. Men Fana klarte å mobilisere inn mot hvilen, og etter et mål av Celine Solstad og to av nevnte Alvér kunne lagene ta pause på stillingen 19-17 til hjemmelaget.

I den andre omgangen ble det mye tøffere for de hvitkledte fra Bergen. Det var helt åpenbart at tempoet som ble holdt i den første omgangen hadde satt sitt preg på gjestene. Mens Vipers-maskineriet malte på i samme stil gikk det atskillig tregere og seigere for Fana.

Fremover i banen fortsatte Vipers storspillet. Ragnhild Valle Dahl viste seg frem, og beviste at hun virkelig vil stå frem i Emilie Hegh Arntzens skadefravær. Valle Dahl endte til slutt opp med 12 scoringer på 16 forsøk.

Etter kampen tok Vipers.no en prat med Valle Dahl:

Det er klart at Emilie [Hegh Arntzen] har hatt mye skuddansvar, og Ole har sagt til oss andre at vi må ta mer ansvar enn det vi har gjort. Og da er det klart man bare må prøve. Jeg er glad i å skyte, spesielt når jeg treffer, og det gjorde jeg heldigvis i dag.

De første ti minuttene av de siste tretti gav kampbildet for resten av omgangen. Vipers-jentene var veldig gode i angrep, mens de i forsvar ikke levde opp til Ole Gustav Gjekstads forventinger. Før avkast sa Gjekstad at han forventet at Vipers-jentene skulle stå bedre i forsvar enn det som har vært gjort i de seneste kampene. Vipers.no spurte han om nettopp dette etter kampen:

Jeg er fryktelig skuffa over kampen. Jeg syns vi gjør en elendig forsvarsinnsats i store deler, og her må hver enkelt gå i seg selv. Vi kan ikke være bekjent av det forsvarsspillet vi leverer i dag.

Det burde ikke være vanskelig å spille mot Fana selv om resultatene tilsier det. Nå slapp vi inn 35 mål på lørdag og 29 mål i dag, og når man ser hvordan vi starter kampen, og den innsatsen som legges ned blir jeg direkte skremt. Jeg syns det vi viser frem i forsvaret er pinlig i lange perioder.

Nå er det avreise Russland i morgen tidlig, og en beintøff bortekamp mot Rostov-Don lørdag ettermiddag. Ragnhild Valle Dahl gleder seg til å reise til Russland:

Det blir veldig spennende. Rostov er et utrolig godt håndballag, og vi må virkelig stå bra både defensivt og offensivt. Det blir en hard kamp, men vi er veldig klar for det.

Kampen fortsatte i mye av det samme sporet som tidligere, og det var tydelig at Fana-jentene slet med tempoet Vipers spilte med. Til slutt ble det en nimålsseier til de rosakledte. 38-29 og to nye poeng er bra, selv om Ole Gustav Gjekstad ikke var fornøyd med forsvarsspillet.

Neste kamp er mot Rostov-Don, i Russland, førstkommende lørdag klokken 14.00. Den kampen sees hos Harvey’s i Kristiansand og på Viaplay/Viasat 4.