Seiersrekken brutt for Åsheim og IFK Skövde

Av: E. Fossnes/NTH

Tirsdag kveld hadde IFK Skövde muligheten til å innta tabelltoppen i Svensk eliteserie. Et Ystads IF uten superstjerne Kim Andersson satte dog kjepper i hjulene til Håvard Åsheim og co.

Med tre seiere på tre kamper lå alt til rette for en ny to-poenger til IFK Skövde. Laget som har tre nordmenn i troppen har vært bunnsolide etter sesongstart.

Ystads IF har de siste årene blitt sett på som et «jojo-lag» av svensk presse. Laget til tidligere Kolstad-spiller, Lasse Balstad, har svingt enormt i prestasjonene år etter år. De hvitkledde har slått de beste, men også gått på pinlige tap mot de svakeste i den svenske ligaen. De kom fra et 31-26 tap mot Alingsås.

TIDLIGERE LANDSLAGSPILLER: Lasse Balstad har landskamper for Norge. Foto: Terje Anthonsen

Tett oppgjør


Første omgangen i Arena Skövde var en jevn affære. Hjemmelaget lå hele tiden et hode foran. Tidligere Halden-spiller, Kristian Stranden, leverte en fin figur, og dunket inn mål i omgangen.

Til pause lå IFK Skövde foran med ett mål, 13-12.

I andre omgang var det gjestene som var det beste laget. Anført av en brennheit Jakob Nygren, fikk bortelaget en fin ledelse.

POPULÆR: Kristian Stranden har blitt en publikums-yndling. FOTO:  Viktor Ljungström

21-24 var plutselig stillingen, og hjemmelaget fra Skövde klarte ikke hente inn ledelsen til Ystads. Sesongens andre seier var et faktum for de tilreisende.

Sluttresultatet ble 24-25 til Ystads IF, som endte seiersrekken til Håvard Åsheim og resten av gjengen fra Skövde.

IFK Skövde – Ystads IF 24–25 (13–12)

Skövde: Jack Thurin 7, Kristian Stranden 5, Fredrik Mossestad 3, Rasmus Wremer 2, Dan Beck-Hansen 2, Richard Hanisch 2, Hampus Söderman 1, Victor Ljungquist 1, Herman Dyberg 1

YIF: Jakob Nygren 6, Jonathan Svensson 5, Jim Andersson 4, Hampus Andersson 4, Christoffer Svensson 2, Dalibor Doder 2, Ludvig Hallbäck 1, Lasse Balstad 1