Seieren glapp i sluttminuttene for Flint – Norsk Topphåndball

Seieren glapp i sluttminuttene for Flint

Flint Tønsberg spilte strålende håndball og var på vei til å ta sesongens første 2-poenger på hjemmebane i søndagens kamp mot Fana.  Hjemmelaget ledet 26-25 da sju minutter gjenstod.  Men avslutningen på kampen ble for svak og Bergenslaget vant sluttperioden 5-2 og med det kampen 30-28.

Det må føles utrolig bittert å sitte igjen med 0 poeng i en kamp hvor hjemmelaget førte hele førsteomgangen og hvor Fana var i ledelsen for første gang etter 40 minutter.  Flint var et mål bak da tre minutter gjenstod, men fikk ikke det forløsende utlikningsmålet, dessverre.

Førstesjueren fra forrige hjemmekamp mot Aker, fikk også tillit fra start i kveld.  Ellen Marie Folkvord satte 1-0 til hjemmelaget før det var spilt et halvt minutt.  Og to minutter senere ledet Flint 3-1 etter scoring av Andrea Varvin Fredriksen.

I starten av oppgjøret var det som ventet Christine Karlsen Alver som holdt Fana inne i kampen og på stillingen 6-5 hadde nevnte Alver scoret 4 av Fanas mål.

Da 11 minutter var spilt, var Flintledelsen på fire mål, 10-6 og Andrea Varvin Fredriksen stod for de to siste scoringene.  Det hadde vært lite tekniske feil i kampen, men i de neste ni minuttene fikk hjemmelaget måltørke, samtidig som fire tekniske feil inviterte Bergenslaget tilbake i kampen.  Etter 19 minutter utliknet Fana til 10-10 og var for første gang ajour.

Men Fana klarte aldri å komme i ledelsen.  I undertall scoret Charlotte Koffeld Iversen 11-10.  Så fulgte en periode hvor vertene og bortelaget scoret annenhver gang, før tre raske scoringer, blant annet av Zaynab Elmrani på åpent mål, ga 16-13 ledelse.  Stillingen ved pause var 17-15 til Flint.

Starten på andreomgang ble rotete med 3 tekniske feil og 4 bomskudd i løpet av de første åtte minuttene.  Men det startet så lovende med scoring av Malin Lundemo og ledelse 18-15.  Så kom de nevnte feilene og Fana kunne ta ledelsen for første gang på 20-19.

Så kom en bedre periode for Flint og Celina Vatne førte hjemmelaget i ledelse igjen, 22-21.

Andre omgang ble spennende hvor lagene vekslet mellom å være i ettmålsledelse.  Da fire minutter gjenstod, fikk Fana en tomålsledelse for første gang.  Så knappet Charlotte Koffeld Iversen inn forspranget til ett mål, 27-28.  Fana økte igjen til tomålsledelse, før Andrea Varvin Fredriksen satt inn Flints siste scoring for kvelden.  Stillingen var da 28-29 og det var tre minutter igjen å spille.

Et kjedelig tap i en kamp hvor Flint var svært nær å ta poeng.  Nå må spillere og trenerteam riste av seg skuffelsen så raskt som mulig, for søndag om en uke venter lokaloppgjør mot Larvik.

Malin Lundemo ble kåret til Flints mest verdifulle spiller og oppsummerer kampen slik:

– Dette var veldig kjedelig.  Jeg følte vi hadde taket på det i førsteomgang, men så blir det en tøff andre omgang.  Vi bommer mye og scorer bare 11 mål de siste 30 minuttene.  Det kommer også av dårlig forsvarsspill at vi ikke får fortsette med kontra og ankomstspillet som vi lykkes med i første omgang.  Så det stanget litt fremover.

– Vi gikk inn i kampen med en innstilling om at ønsket å kontre å kjøre etter, for det har vi ikke gjort så mye så langt i sesongen.  Og det var også en ting vi kunne overraske med.  Fana har ikke så mange å rullere på, så vi hadde som mål å klare det.  Men det holdt ikke helt inn.

– Vi skal gruble litt over dette tapet nå i kveld, men det er ny uke i morgen og dette tapet skal Larvik få kjenne på!