Emilie Hovden ble Storhamars toppscorer med 10 mål. Bildet er fra en tidligere kamp. Foto: Stian Bye Høgsveen

Seier til Storhamar i første kvalifiseringskamp

Tekst: Maria Kurth/NHF
14. november 2021

Søndag kveld var det klart for Storhamar sin første kamp i kvalifiseringen til European League denne sesongen. De møtte rumenske SCM Gloria Buzau i det første av to oppgjør i 3. kvalifiseringsrunde, og vant 31-27 etter en jevn og spennende kamp.

Storhamar kom best i gang i Boligpartner Arena og gikk rett opp i ledelsen, en ledelse de beholdt gjennom hele omgangen. De norske jentene spilte fin håndball, spesielt i forsvar, og fortsatte å øke forspranget utover i omgangen. Etter 25 minutter stod det 15-10 på tavla. Da økte SCM Gloria Buzau intensiteten og mot slutten av omgangen scoret de fire ganger på rad. Dermed ledet Storhamar kun med ett mål til pause, 16-15.

To minutter inn i andre omgang var det gjestene som var i ledelsen. 16-15 ble til 16-17, før VM-aktuelle Emilie Hovden utlignet til 17-17 på straffekast. Deretter gikk Storhamar igjen opp i føringen, og lagene fulgte hverandre tett. Rumenerne utlignet ved flere anledninger, og jaget stadig ett eller to mål bak. De ti siste minuttene dro Storhamar ifra, og kampen endte 31-27. 

Emilie Hovden ble kampens toppscorer med 10 scoringer. I tillegg stod Betina Riegelhut frem i angrepsspillet til Storhamar, hun scoret 7 mål. 

Søndag 21. november kl. 10 møtes lagene igjen. Sammenlagtvinneren går videre til gruppespillet i European League. 

Kampfakta

EHF European League, kvinner – 3. kvalifiseringsrunde
Storhamar Håndball Elite – SCM Gloria Buzau – (16-15)
Boligpartner Arena, Hamar

Toppscorer Storhamar: Emilie Hovden, 10 mål.
Toppscorer SCM Gloria Buzau: Dana Andreea Rotaru, 7 mål.
Utvisninger: Storhamar 5×2 minutter, SCM Gloria Buzau 7×2 minutter

Se fullstendig kamprapport her
Les mer om norske lag i E-cup