Seier til Kristiansand i første kvalifiseringskamp – Norsk Topphåndball

Seier til Kristiansand i første kvalifiseringskamp

Kristiansand Topphåndball gikk av med seieren etter torsdagens kamp mot Viking.

Jevn førsteomgang

Lagene fulgte hverandre tett i begynnelsen av omgangen, og selv om KRS klarte å pådra seg to tominuttere i løpet av omgangens første tredjedel, var stillingen likevel 8 – 8 etter drøye ti og et halvt minutt. De neste ti minuttene tok KRS over føringen og ledet 14 – 11 etter tjue og et halvt minutt.

Framover på banen fungerte det meste bra, men på grunn av til tider svakt forsvarsspill, klarte dessverre ikke KRS å få opparbeidet noen særlig ledelse. Flere spillere leverte gode prestasjoner, Eirik Köpp har tydeligvis funnet tilbake til skåringsformen, sju mål i løpet av første omgang er slett ikke verst! Sebastian Schultz Hansen satte sikkert tre av tre mulige fra sjumeteren og Joakim Larson skårte tre i fra sin strekposisjon. Til pause stod det 19-18 i KRS sin favør, med bedre forsvarsarbeid, burde ledelsen ha vært større.

Divisjonsforskjell i andre omgang

Tendensene fra første omgang fortsatte i begynnelsen av andre omgang også. KRS leverer bra angrepshåndball, men slipper motstanderne for lett til i forsvar. Imidlertid begynte forsvarsspillet etter hvert å sitte, og dermed kom det også flere redninger og KRS økte sin ledelse jevnt og trutt utover i omgangen.

Med bedre forsvarsspill fra KRS sin side, ble det også tydeligere at det var nivåforskjell på de to lagene. Med åtte måls ledelse og under seks minutter igjen av kampen, fikk flere av ungguttene spilletid. I løpet av kampens siste minutter puttet Josh Korsvik, til stor jubel fra russen, et mål, mens Kristian Gyberg satte to. Kampen endte til slutt 35-27.

Banens beste

Nummer 22, Helgi Hildarson Høydal, ble kåret til banens beste for Viking Håndball. Helgi er klar for Kristiansand Topphåndball fra neste sesong. For KRS var det Eirik Köpp, med ni mål, som ble kåret til banens beste, i det som «forhåpentligvis» var hans siste kamp for KRS i Aquarama for denne gangen. (Vi satser på at vi avgjør kvalifiseringen borte i Stavanger på søndag, slik at vi slipper en tredje kamp i Aquarama.)