Seier til Follo HK Damer i thrilleren mot Flint – Norsk Topphåndball

Seier til Follo HK Damer i thrilleren mot Flint

I årets siste kamp skulle Follo HK Damer ta imot Flint for å kjempe om poengene før lagene skulle ta julepause.

Kampen startet blytungt for hjemmelaget. Flint gikk rett opp til 0-4. Rødtrøyene klarte ikke å komme ordentlig inn i kampen. Det tok nesten 14 minutter før Follo damene satt sitt tredje mål. Gjestene ledet mesteparten av første omgangen med fem mål, men hjemmelaget klarte å knappe inn forspranget til tre mål med to raske mål av Mina Hesselberg og Mirella Gjikokaj rett før pause. Hjemmelaget hadde med det kontakt.

Hilde Søyseth gjør nok en god kamp med blant annet noen matchavgjørende redninger mot slutten av kampen

Hjemmelaget hadde tydeligvis en god pauseprat i hvilen. Rødtrøyene fortsatte der de sluttet i første omgang og scoret de to første målene før det var gått to minutter og kampen var jevn igjen. Lagene fortsetter å følge hverandre. Lagene bytter på å lede kampen. Etter halvspilt omgang har hjemmelaget klart å skaffe seg en to måls ledelse. Etter 20 minutter har Flint klart å svare og leder kampen med ett mål på stillingen 22-23.

Mina Hesselberg lager to mål det siste minuttet av kampen

De neste 8 minuttene jobber våre lokale helter meget godt i forsvar, de setter inn tre mål selv uten at bortelaget klarer å få ballen i mål. Flint legger seg ut og spiler mann-mann de siste minuttene. Klarer å erobre ballen, men når Follo HK Damers målvakt Hilde Søyseth varter opp med noen matchavgjørende redninger. Det var spenning i kampen helt til det gjensto under ett minutt, men når Mina Hesselberg setter inn de to siste målene det siste minuttet endte kampen med sesongens første seier med sluttresultatet 27-24.

Det var stor jubel blant hjemmelagets spillere, ledere og ikke minst publikum når lagets første seier ble sikret.