Seier til Elverum i toppkampen mot Runar! – Norsk Topphåndball

Seier til Elverum i toppkampen mot Runar!

Det var knyttet stor spenning om Elverum skulle ta sin 17. strake seier mot Runar i søndagens kamå. Elverum kom fra en tøff kamp i midtuka, og de hadde heller ikke med seg Thorsten Fries og Stig Tore Moen Nilsen denne kvelden.

Kampen startet som ventet med to jevne lag som byttet på å score mål. Etter 6 minutter ledet hjemmelaget med to mål, men bare to minutter senere så hadde Elverum utlignet til 5-5 ved Orri Thorkelsson.

Nevnte Thorkelsson var Elverums store spiller denne kvelden. Islendingen, som også er toppscoreren i laget, lagde hele 8 mål på runar sine målvakter. Han var også spilleren som sendte Elverum opp i 9-8 ledelse etter 14 minutter av kampen. Etter dette tok Elverum mer og mer over kampen. Bortelaget gikk fra å 9-9 til å lede 14-9, og det var en periode på rundt ti minutter uten scoring for hjemmelaget fra Sandefjord.

Heldigvis for Leif Gautestad (trener Runar) så var hjemmelaget bedre de 6-7 minuttene av omgangen. Og dermed kunne Elverum gå til ledelse med 16-12 til pause. Elverum gjorde en veldig god omgang mot laget som ligger nummer tre på tabellen.

Den 2.omgangen startet godt for Elverum. Elverum gikk fra å lede med fire mål, til å lede med 7 mål på det meste. Endre Langaas satte inn 23-16 for Elverum etter 10 minutter av omgangen, og da trodde vel de aller fleste at kampen var avgjort. Men selv med en komfortabel ledelse så ga aldri hjemmelaget opp. Spesielt Sander Myklebust og Andre Tuzov var gode for Runar, og Tuzov ble også kampens toppscorer med hele 9 mål.

Etter 19 minutter av ledet Elverum med seks mål etter at Tuzov reduserte til 23-29. Elverum rullerte rundt på laget, og alle fikk muligheten til å vise seg frem. Elverum hadde som nevnt god kontroll, men slapp seg litt ned de siste ti minuttene. Noe som gjorde at Runar nesten spilte seg inn igjen i kampen. Med bare 3 minutter igjen av kampen, så ledet Elverum «kun» med tre mål. Heldigvis for Elverum og Børge Lund så satte Tobias Grøndahl inn Elverums 31 første mål da han var sikkerheten selv fra straffemerket. Kampen endte 31-28 til ELverum