Seier og avansement i NM for ØIF Arendal!

Tekst: ØIF Arendal

Det viktigste er å vinne håndballkamper. Og det var akkurat hva ØIF Arendal gjorde i dagens 3. runde oppgjør i Horten mot Falk. Så kommer helt sikkert storspillet om ikke så altfor lenge. Avansementet ble sikret med 2 mål, 23-25 ble sluttresultatet.

Første omgang ble langt jevnere enn forventet. Selv om den startet oppskriftsmessig med ØIF Arendal i føringen fra første scoring. Etter vel 8 minutter hadde arendalittene scoret dobbelt så mange mål som gutta fra Horten. Stillingen var 3-6.

Men så kom det en svark periode. Fra 8.30 til 24.16, en periode på nesten 16 minutter scoret bortelaget kun 2 scoringer. Heldigvis scoret ikke Falk «mer enn» 4 mål i samme periode. Dermed var det ØIF Arendal som ledet da vi fikk inn i omgangens siste 5 minutter. Stillingen var 7-8. Og siden begge lagene brukte siste 5 minutter til å score 2 mål hver seg, ble pauseresultatet 8-10.

Marinko Kurtović lot Hermann Gjekstad (høyrekant) og Jørg William Fiala Gjermundnes (venstreback) spille mye av den første omgangen. Spillere som var lite invovlert i sesongpremieren på hjemmebane mot Halden søndag for en uke siden.

En som satt hele første omgang var Hermann Vildalen. Da andre omgangen startet ønsket Marino å trekke veksler på toppscoreren fra Halden-kampen. Ikke så dumt. Han scoret ØIF Arendals første scoring etter at Falk hadde scoret omgangens to første mål og utlignet ØIF Arendals ledelse til pause.

Hermann scoret også ØIF Arendals andre scoring i andre omgang. Uten at det brakte ØIF Arendal foran. For Falk scoret jevnt og trutt. Og 5 minutter ut i 2. omgang ledet hjemmelaget med 13-12. Et passe tidspunkt for hovedtrener Marinko til å kalle troppene sammen i en «timeout». Bare 5 minutter og 30 sekunder ut i omgangen.

Responsen fremover kom umiddelbart. Utligning til 13-13. I påfølgende angrep kontrer Falk og fullfører et gjennombrudd. I gjennombruddet takler Hermann Vildalen i skuddarm og blir «premiert» med rødt kort av dommerne. En veldig streng avgjørelse, men som nok kan forsvares.

Kanskje var det noe slik som skulle til for å «tenne» ØIF Arendal-spillerne som spilte i blå drakter for dagen. For etter 40 minutter og 50 sekunder var det hjemmelaget som fikk behov for en «timeout». Da hadde «gamlegutte» hos sørlendingene selv tatt ballen i egne hender og scoret tre ØIF Arendal-scoringer. Eirik Heia Pedersen 2 og Sondre Paulsen 1 (fra 7-meter). Dermed var det bortelaget i føringen mens tavla lyste 15-18.

Halvveis i andre omgang hadde kaptein Rammel også fylt på målkvoten og ført ØIF Arendal tilbake i 3 måls ledelse etter at Falk hadde redusert litt tidligere. To raske hjemmescoringer fulgte og etter 47 minutter ba Marinko Kurtović om ØIF Arendals andre «timeout» i omgangen. Da var Falk bare målet bak på stillingen 18-19.

I angrepet etter timeout økte ØIF Arendal tempo i kampen. Falk kom på etterskudd og Eirik Heia Pedersen kunne løpe igjennom og føre ØIF Arendal opp i 2-måls ledelse. Samtidig som Falk fikk kjenne på hvordan det går når man forsøker å kompensere manglende tempo i «beina» med stive armer. Sånt blir det 2-minutter av.

Bakover sliter gutta våre. Falk scorer ofte. Også i undertall. Og da det gjenstår drøye 8-minutter av oppgjøret er ledelsen skrumpet inn til kun ett mål, 21-22.

I det vi skal inn i kampens siste 5-minutter ber Falk-trener Johnny Jensen om «timeout». Stillingen er 21-23 etter en Eirik Heia Pedersen-scoring.

De drøyer med nye scoringer for begge lag. Men en som virkelig «setter alt til» er Sondre Paulsen. Men vilje av stål fører han ØIF Arendal foran med 3 scoringer 3 minutter før slutt 21-24.

Mario Matic scorer 22-25 med ett minutt igjen å spille og sikrer med det ØIF Arendal avansement til neste NM-runde! Da hjelper det lite at Falk reduserer til sluttresultatet 23-25.

ØIF Arendals beste for dagen:
Utvilsomt Svermen som stilte mann/dame-sterke opp i Horten! Og som lagde høylytt tilstedeværelse i coronatider!

ØIF Arendal-målvaktene delte her sin omgang. Andrè Bergsholm Kristensen stod første og Kristijan Jurisic andre omgang.