Seier mot Halden, men den satt langt inne(!) – Norsk Topphåndball

Seier mot Halden, men den satt langt inne(!)

Elverum hadde gjort mange endringer fra start etter kampen mot Porto. Fra start denne gagen var det blant annet Imsgard i mål, Hedberg og Nilsen på kantene og Grøndahl som skulle styre spillet fra midten av banen. Halden visste seg å være det beste laget innledningsvis i en målrik start på kampen. Halden ledet tidlig 3-2 over Elverum, men Christoffer Hedberg og Grøndahl snudde kampen for Elverum da det var spilt 6 minutter av kampen.

Halden fortsatte målshowet fremover og etter 9 minutter ledet hjemmelaget 8-6 etter at Trym Bilov-Olsen satte inn en suser for vertene i Remmenhallen. Tre minutter senere var stillingen 10-7 til hjemme laget etter at Hannes Nystrøm fortjent satte inn den tiende scoringen på Emil Imsgard. Elverum hadde ikke fått i gang forsvarsspillet i denne perioden av kampen, og Haldenserne kom litt for lett til mot gjestende fra Østerdalen.

Tobias Grøndahl limte en ball helt oppe i krysset etter 19 minutter av 1.omgang. Hjemmelaget fra Halden var fortsatt det beste laget da klokken passerte 20 minutter og da ledet de 14-11 anført av en glitrende Trym Bilov-Olsen. De var tydelig at veteranen tok frem sin beste håndball i denne omgangen.

Etter 22 minutter ledet hjemmelaget 15-12 mot et Elverum som gjorde seg helt bort bakover i banen og knapt hadde en redning. Toke Schrøder økte ytterligere til 16-12 i overtall for et hjemmelag som spilte god håndball. Thomas Solstad reduserte for Elverum før Halden nok en gang satt en ball i mål for vertene. Inn mot pause fulgte lagene hverandre jevnt med denne differansen og Halden kunne gå til pause på stillingen 19-15 etter at Elverum ikke hadde klart å sette forsvarsspillet mot et offensivt og godt hjemmelag.

I pausen gjorde Børge Lund mange grep. Både Luc Abalo og Josef Pujol kom på banen før å forsøke å hente inn Haldens ledelse. I tillegg la bortelaget om til 5-1 i forsvar med nevnte Abalo foran. Etter tre minutter hadde William Nilsen-Nygaard satt inn to baller i sin gamle hjemmearena og da hadde Elverum allerede spist opp ett av målene, men Haldens beste spiller, Toke Schrøder sørget for at hjemmelaget ledet fortsatt med fire mål da uret hadde passert fem minutter av den 2.omgagnen.

Endre Langaas og Josef Pujol sørget for at Elverum lå under 22-20 etter to raske mål før det var spilt 7 minutter spilt, men Halden sørget for at Halden holdt avstand da de nærmest brøytet inn 23-20 scoringen like etterpå. Etter 11 minutter var det fortsatt Halden som styrte kampen i Remmenhallen. Selv om Elverum hadde spist inn to mål var det mange ting som ikke stemte for bortelaget. Emil Imsgard hadde blant annet kommet inn i kampen igjen etter at han ble byttet ut midtveis i 2.omgang.

Selv om Elverum spiste inn to mål lot ikke hjemmelaget seg bli stresset. Etter 15 minutter reduserte Nilsen-Nygaard til 28-25 for bortelaget. Det virket som det var kun Nilsen Nygaard som hadde lyst til å vinne denne kampen. Mange innspill og tekniske feil gjorde at Halden fortsatt hadde Elverum på skuddhold med bare 15 minutter igjen av kampen. Toke Schrøder klinte ballen helt oppe i vinkelen og Halden begynte å lukte på to poeng etter at de ledet med 4 med bare 14 min igjen.

Det var bortelaget fra Elverum som satte de to neste målene i kampen. Simen Schønningsen sørget for at Elverum lå under 29-27 før Nilsen-Nygaard satte inn 29-28 da uret var passert 19 minutter av den 2.omgangen. Elverum vant nok en ball, og Thomas Solstad skaffet et straffekast som Josef Pujol satte sikkert i målet og da var lagene like langt etter 19:40 spilt. En veldig god periode av Elverum som gjorde at de fikk muligheten til å spille om poengene med ti minutter igjen å spille.

Kaptein Thomas Solstad gikk virkelig foran i krigen da han kjempet inn ledelse for Elverum etter 21:30 spilt. Kapteinen slengte seg etter ballen i kamp med målvakten til Halden og fikk satt den i det åpne målet. Dessverre for bortelaget sørget Haldens gode kantspiller, Kasper Lien for at lagene var like langt da 23 minutter var spilt.

Etter dette var det litt stillingskrig mellom lagene med noen minutter uten mål. Noe som var litt uvanlig i den målrike kampen. Nicklas Fingren sørget for at Elverum ledet 31-30 med bare 3:30 igjen av kampen. Toke Schrøder gjorde et kunststykke av et mål da han fintet hele forsvaret før han lekte inn 31-31 i angrepet etterpå. Et mål av begge lagene sørget for at stillingen var 32-32 med bare 1:30 igjen å spille. Halden fikk muligheten til å avgjøre med 40 sekunder igjen på klokka. Halden klarte ikke å avgjøre etter at Emil Imsgard reddet siste ball fra hjemmelaget. Elverum og Josef Pujol fikk dermed muligheten og etter et tsjekkerspill så sørget svensken for at Elverum fortsatt ikke har avgitt poeng i årets sesong. Med seier 33-32 så vant Elverum på en litt svak dag bakover i banen.

Takk til alle som fulgte oss i denne kampen. To poeng og tabelltopp smaker utrolig godt! HEIA ELVERUM!!