Seier i årets siste hjemmekamp for Vipers! – Norsk Topphåndball

Seier i årets siste hjemmekamp for Vipers!

Det var nok ingen som forventet at kveldens kamp mot Rælingen skulle bli særlig spennende, og Vipers-jentene hadde ingen planer om å ødelegge for de forventningene i den første omgangen.

Kampen åpnet i et forrykende tempo begge veier. Rælingen hadde null respekt for Vipers, og prøvde å spille sitt eget spill så langt det var mulig. Men det var Heidi Løke, nesten oppskriftsmessig, som skulle få nettkjenning først. Marta Tomac spilte ballen til Heidi som hadde løpt seg fri, og da sa egentlig resultatet seg selv.

Så gikk det slag i slag. En meget opplagt Evelina Eriksson i Vipers-målet var alt som stoppet Rælingen fra å holde følge med hjemmelaget. Gang på gang stoppet den svenske målvakten forsøkene til klubben fra Romerike.

Det gav Vipers muligheten til å ta en solid ledelse allerede de første minuttene. Malin Aune, Vilde Jonassen og Heidi Løke noterte seg alle for scoringer. Og da Rælingen-trener Ane Mallberg tok timeout med 7.32 på klokka ledet Vipers 7-1. Det siste målet en straffescoring fra Linn Sulland.

Etter timeouten fortsatte kampen mer eller mindre i det samme sporet. Eriksson i Vipers-målet sto som en levende vegg, godt hjulpet av forsvaret foran seg, og Vipers både kontret inn scoringer, og omsatte etablerte angrep i nettkjenning.

VIlde Jonassen ble Vipers’ toppscorer mot Rælingen.

På 15-3 var det Ole Gustav Gjekstads tur til å ta timeout. Halvspilt førsteomgang, og det var tid for rulleringen vi har blitt vant til denne sesongen. Inn kom Karine Dahlum på høyrekanten, Henny Reistad som midtback, Emilie Hegh Arntzen som høyreback, Sunniva Næs Andersen på venstrekant og June Andenæs på linja. Kun Nora Mørk og Evelina Eriksson, Vipers’ eneste målvakt for kvelden, fikk fortsette.

De nye spillerne brukte noen minutter på å bli varme i trøya og 15-3 ble til 16-6 før maskineriet begynte å rulle igjen. Herfra og ut skulle det meste handle om hjemmelaget, og kanskje spesielt Eriksson i målet.

Til pause ledet de rosa med 24-8. En maktdemonstrasjon, og assistenttrener Endre Fintland sa i pausen at han var meget fornøyd med prestasjonen jentene hadde gjort før pause. Etter hvilen fortsatte akkurat det samme kampbildet i Aquarama.

Malin Aune storspilte på høyrekanten mot Rælingen

Om ikke Vipers var på autopilot var det ikke så langt unna. Gjekstad lot alle spillerne får prøve seg, og fordelte spilletiden så godt det lot seg gjøre. Naturligvis tok det litt av flyten ut av kampen, men ledelsen økte jevnt og trutt hele veien.

Det var kantspillerne til Vipers som leverte flest scoringer. Hele seksten mål sto de fire kantspillerne for, og det var Vilde Jonassen med sine syv som ble kampens toppscorer. Heidi Løke, Linn Sulland og Malin Aune noterte seg for fem scoringer hver.

Utover i kampen ble det tydelig at Vipers-jentene hadde fokusert litt ekstra på det som Nora Mørk kalte for «krydder» etter kampen. Det ble spilt en del luftpasninger og flyvere. Noen med suksess, og noen som man bommet på. Men det var interessant å se et Vipers som varierte i spillet og som til tider overrasket.

Til slutt ble det veldig komfortabelt for Vipers i Aquarama. 45-19 var den perfekte avslutningen på høstsesongen 2020, og nå flyttes alt fokus mot EM i Danmark og mot det som skjer etter nyttår.