Barthold har markert seg i mesterligaen med 48 scoringer i 2021 alene. Det gir et gjennomsnitt på seks mål per kamp. Foto: Henrik Hansen/Aalborg Håndbold

Sebastian Barthold i sin første Final4

Tekst: Maria Kurth/Norges Håndballforbund
11. juni 2021

Barthold og Aalborg har imponert stort denne sesongen. Innsatsen har resultert en i Final4-plass.

– Det blir en vanvittig opplevelse. Jeg tror det er noe alle håndballspillere har lyst til å oppleve. Så står jeg her nå med Aalborg, som er et lite eventyr av en underdog i dette formatet, sier Barthold.

Aalborg har imponert i Champions League de to siste sesongene. I fjor spilte de seg til åttedelsfinale, men så ble sesongen avsluttet på grunn av koronasituasjonen. I år har det danske laget tatt seg til sin første Final4. 

– Jeg synes vi har hatt noen fantastiske resultater både på bortebane og hjemme. Vi har slått lag som Nantes, Veszprém og Flensburg, og jeg synes vi viser at vi kan slå de vi møter uansett hvem det er. Det er en styrke at vi har den troen, optimismen og kvaliteten i laget.

– Det er mange som snakker om at Aalborg kan bli en reell utfordrer til Final4-plass de neste sesongene, og da er det utrolig godt for oss å vise at vi er der allerede. Det er vi sjukt glade og stolte over.

Barthold og lagkameratene hadde dog ingen enkel reise til semifinalen. Etter åttedelsfinalene mot Porto var lagene likt, og Aalborg gikk videre på antall bortemål. Så slo de Flensburg med ett mål sammenlagt i kvartfinalen.

– Det er selvfølgelig en del marginer som spiller inn, men man skal også tilkjempe seg de marginale situasjonene. Jeg synes vi har vært flinke til å være skarpe når det skal avgjøres. Det er kanskje derfor vi nå står i Final4 og ikke røk ut tidligere. 

I helgens semifinale venter Paris Saint-Germain på motsatt banehalvdel.

– Det blir en utrolig morsom, men veldig vanskelig oppgave. Vi har hatt noen tette oppgjør mot PSG tidligere hvor vi har hatt muligheten, men ikke har vært gode nok når det skal avgjøres. Vi vet at vi kanskje møter overmakten på papiret, men vi reiser til Final4 med stor tro på at vi skal kunne slå PSG i en semifinale. Samtidig krever det at mange ting klaffer.

Aalborg har fått mye oppmerksomhet for sine spillersigneringer det siste halvåret. Mange store navn er på vei inn i klubben, blant dem Bartholds landslagskollega Kristian Bjørnsen.

– Det er mange gode lag i Danmark, men likevel synes jeg vi på mange måter har befestet oss litt som et flaggskip i Skandinavia. Vi har vært dyktige både på, men spesielt utenfor banen, med spillersigneringer og på å bygge merkevaren Aalborg. Da er det spennende og morsomt at spillere som Mikkel Hansen og Aaron Palmarsson anser Aalborg som en mulighet for å fortsette å spille om de store titlene. Det gleder jeg meg til å være med på, men nå er det først noe annet jeg gleder meg til.

Kampprogrammet i Final4:

Lørdag
Kl. 15.15 Paris Saint-Germain – Aalborg Håndbold
Kl. 18.00 Barca – HBC Nantes

Søndag
Kl. 15.15 Bronsekamp
Kl. 18.00 Finale

Alle kampene kan sees på V4 og Viaplay.

Les om norske lag i E-cup