Satte sommerferien på vent – slo tilbake med åttemålsseier – Norsk Topphåndball

Satte sommerferien på vent – slo tilbake med åttemålsseier

-Jeg hadde ikke lyst på å ta sommerferie fra håndballen allerede nå!
Viktor Petersen Norberg måtte se den andre semifinalen fra sidelinjen med litt problemer med bakside muskulaturen, og de elleve dagene med kampfri hadde gjort ham godt. Fredag kveld var han nesten ustoppelig i det tredje møtet med ØIF Arendal, med tolv mål på 15 forsøk. Og så var han god i forsvar, og han bidro med fire målgivende pasninger..
Det var et sterkt bidrag da DHK reddet den første matchballen til sørlendingene.
– Det var vondt ikke å kunne bidra da laget sleit nede i Arendal. Og desto deiligere å kunne bidra i denne kampen. De andre var flinke til å sette meg opp i mange gode situasjoner, og jeg synes selv jeg var god til å utnytte alle de mulighetene som kom, sier Viktor.
-Vi har hatt noen veldig gode treninger nå, og denne kampen viser at vi er langt fra ferdig i dette sluttspillet, sier han.

Tolv mål på 15 skuddforsøk på Viktor Petersen Norberg lar seg høre i en så viktig kamp. Foto Roy Johnsen

38-30 seieren til DHK fredag kveld gjør at det blir en fjerde semifinale i Arendal mandag kveld. Fredagens oppgjør startet med 20 veldig gode offensive minutter fra DHKs side, men de brukte nesten hele omgangen på å finne ut av eget forsvarsspill. Etter hver klarte de å sette veldig press på de beste spillerne til ØIF Arendal, de klarte å bryte linjen mellom Mario Matic og strekspiller Fredrik Børm, og til slutt var det vel kun dyktige Magnus Søndenå som var en direkte trussel i gjestenes angrepsspill. Men han var også veldig god.
Fremover skjøt de raskt hull på målvakten Kristijan Jurisic, og de tvang ØIF til å bytte målvakt flere ganger.

Sander Drange Heieren var tilbake med offensivitet i spillet sitt igjen, og da ble han en matchvinner for DHK i den tredje semifinalen mot ØIF Arendal. Foto Roy Johnsen.

– Målvaktspillet var hovednøkkelen til seieren i kveld. Vi fikk redningene, og vi spilte oss opp veldig i forsvar etter pause. Og selv om det gikk litt i bølger denne gangen også, så var vi oftest, og lengst oppe på bølgetoppene, sier trener Kristian Kjelling.
Han forklarer også det sprudlende spillet med at overskuddet sniker seg sakte, men sikkert tilbake i laget. Med fasiten i hånden kan han si at europacuptapet for Nærbø på straffer nok tappet mer enn de rundt laget var klar over, og at de har brukt tid på komme tilbake igjen.
-Nå har vi jobbet hardt, og vi har igjen skapt troen på at dette kan gå vår vei. Og når troen og overskuddet er der, da er vi gode, ser Kjelling.

Oskar Olafssons betydning for laget vokser med mer og mer spilletid i angrep. I fredagens åtte måls seier var han på nivået han var på da han også spilte mye angrep i fjorårets sesong. Foto Roy Johnsen.

Og det var mange som var gode i Drammenshallen denne fredagskvelden. Andrè Bergsholm Kristensen startet i mål, men fikk ikke helt taket på det i en periode der han heller ikke fikk så mye hjelp av forsvaret foran seg. Men noen viktige syvmeterredninger hjalp godt på. Sander Drange Heieren kom inn etter 25 minutter, og avsluttet omgangen med tre flotte redninger.
– Det ga en god følelse på vei inn inn i garderoben til pause, og den følelsen var god å ha med seg ut igjen til andre omgang. Og når forsvaret foran er så bra som det var de siste 30 minuttene, så er det enklere å spille en god kamp, mener Sander.
Oskar Olafsson er en sikker leverandør i midtforsvaret til DHK, men med mer og mer spilletid i Hermann Gabriel Vildalens skadefravær, vokser han også i angrep. Nå likner han den Olafsson som var så god begge veier i fjorårets sesong. Fire mål ble det til slutt fredag.

Det ble raskt temperatur i kampen, og strekspiller August Olsen Storbugt var stadig involvert i situasjoner som fikk håret til å reise seg. Her er det neste års DHK-spiller Kristian Rammel som har festet grepet på Storbugt. Foto Roy Johnsen.

Mye spilletid ble det også på Markus Foslund Niva mens Ola Hoftun Lillelien prøver å få orden på en trøblete skulder, og mot ØIF Arendal fredag var han lenge feilfri fra høyrekanten. En liten skuddbom på slutten gjorde at han endte på fem mål på seks forsøk.
Absolutt godkjent.
Med mange ballvinninger, ble det også en løpekamp for August Baskår Pedersen på venstrekanten, og han scoret på seks av åtte forsøk.
Og når det gikk litt i stå, var det bare for bakspillerne i kaste ballen til strekspillerne Espen Gommerud Våg og August Olsen Storbugt. Da ble det enten mål, syvmeterkast eller utvisninger.
– Jeg hadde en god magefølelse i dag, og det ble en sterk lagseier. Jeg har følt at vi har nærmet oss ØIF Arendal i begge de to første kampene, og denne gangen var vi klart bedre enn dem, mener Markus F. Niva.
Han forsøker først, som ofte lagspillere gjør, å prate ned egen prestasjon og løfte fram laget, men innrømmer til slutt at han var fornøyd også med egen innsats.
– Men jeg har fortsatt litt å gå på i forsvarsarbeidet, mener han.

Markus Foslund Niva var nesten feilfri fra høyrekanten da DHK vant den tredje semifinalen mot ØIF Arendal. Foto Roy Johnsen.

Mens Kristian Kjelling roste spillerne og løftet fram deres prestasjoner, var Gøran Sørheim rask til å løfte fram treneren.
– Vi er alltid veldig godt forberedt til kampen. Det analysearbeidet Kristian nedlegger er helt avgjørende for det vi skal gjøre ute på banen. Nå er det ikke alltid vi klarer å nyttiggjøre oss alt han viser oss på video, men da står det på oss, og ikke den planen han har lagt for oss, sier Gøran.
– I dag lyktes vi med plan A som Kristian la for oss, og det gode spillet i dag har også sammenheng med at vi hadde flere å bytte på med med Hermann og Viktor tilbake etter skader, mener DHK-kapteinen.
Han leverte en veldig sterk 2. omgang da DHK først rykket fra med seks mål, før det ble åtte til slutt. Fem mål og ni målgivende pasninger vitner om en god kveld på jobben.

Kampfakta, 3. semifinale sluttspillet:
Drammen HK – ØIF Arendal
38-30 (19-16)
Drammenshallen – 403 tilskuere.
Dommere: Jo Are Johannessen og Tom Larsen
DHK: Sander Drange Heieren og Andrè Bergsholm Kristensen – August Baskår Pedersen 6, Sindre Aho 2, August Olsen Storbugt 1, Hermann Gabriel Vildalen , Viktor Petersen Norberg 12, Gøran Sørheim 5, Markus Foslund Niva 5, Espen Gommerud Våg 3, Oskar Olafsson 4, Ola Hoftun Lillelien, Theodor Sjøgren.
Toppscorer ØIF Arendal: Magnus Søndenå og Lars Jacobsen 5 mål hver.
ØIF Arendal leder 2-1 i kamper, best av fem, og har hjemmebane mandag i kamp nummer fire.
Elverum er allerede klare for sluttspillfinalen etter tre strak seire over Nærbø.