Foto: Roy Johnsen

Satte sommerferien på vent – slo tilbake med åttemålsseier

Tekst: Roy Martin Johnsen
20. mai 2022

-Jeg hadde ikke lyst på å ta sommerferie fra håndballen allerede nå!
Viktor Petersen Norberg måtte se den andre semifinalen fra sidelinjen med litt problemer med bakside muskulaturen, og de elleve dagene med kampfri hadde gjort ham godt. Fredag kveld var han nesten ustoppelig i det tredje møtet med ØIF Arendal, med tolv mål på 15 forsøk. Og så var han god i forsvar, og han bidro med fire målgivende pasninger..
Det var et sterkt bidrag da DHK reddet den første matchballen til sørlendingene.
– Det var vondt ikke å kunne bidra da laget sleit nede i Arendal. Og desto deiligere å kunne bidra i denne kampen. De andre var flinke til å sette meg opp i mange gode situasjoner, og jeg synes selv jeg var god til å utnytte alle de mulighetene som kom, sier Viktor.
-Vi har hatt noen veldig gode treninger nå, og denne kampen viser at vi er langt fra ferdig i dette sluttspillet, sier han.

Tolv mål på 15 skuddforsøk på Viktor Petersen Norberg lar seg høre i en så viktig kamp. Foto Roy Johnsen

38-30 seieren til DHK fredag kveld gjør at det blir en fjerde semifinale i Arendal mandag kveld. Fredagens oppgjør startet med 20 veldig gode offensive minutter fra DHKs side, men de brukte nesten hele omgangen på å finne ut av eget forsvarsspill. Etter hver klarte de å sette veldig press på de beste spillerne til ØIF Arendal, de klarte å bryte linjen mellom Mario Matic og strekspiller Fredrik Børm, og til slutt var det vel kun dyktige Magnus Søndenå som var en direkte trussel i gjestenes angrepsspill. Men han var også veldig god.
Fremover skjøt de raskt hull på målvakten Kristijan Jurisic, og de tvang ØIF til å bytte målvakt flere ganger.

Sander Drange Heieren var tilbake med offensivitet i spillet sitt igjen, og da ble han en matchvinner for DHK i den tredje semifinalen mot ØIF Arendal. Foto Roy Johnsen.

– Målvaktspillet var hovednøkkelen til seieren i kveld. Vi fikk redningene, og vi spilte oss opp veldig i forsvar etter pause. Og selv om det gikk litt i bølger denne gangen også, så var vi oftest, og lengst oppe på bølgetoppene, sier trener Kristian Kjelling.
Han forklarer også det sprudlende spillet med at overskuddet sniker seg sakte, men sikkert tilbake i laget. Med fasiten i hånden kan han si at europacuptapet for Nærbø på straffer nok tappet mer enn de rundt laget var klar over, og at de har brukt tid på komme tilbake igjen.
-Nå har vi jobbet hardt, og vi har igjen skapt troen på at dette kan gå vår vei. Og