Foto: Jon Forberg

Sara Dögg Hjaltadottir er artisten i Voldas mannskap

Av: Trond Sørøy / Norsk Topphåndball
10. februar 2021


Volda har en av 1. divisjons mest spennende spillertyper i 20-årige Sara Dögg Hjaltadottir fra Island!  I sin andre sesong i klubben styrer hun spillet fra sin playmakerrolle og trives ekstra godt når hun får mulighet til å utfolde seg og spille fritt. 

– Jeg trives i den rollen jeg har, det er gøy å kunne styre spillet og legge opp de andre på laget i gode posisjoner.  Og selvfølgelig ta mine sjanser også, forteller Sara Dögg Hjaltadottir. 

– Jeg kunne nok ha ønsket å spille litt mer fritt, smiler hun, – jeg er en spiller som liker å gjøre kreative ting og gjøre ting litt annerledes.  Det var litt vanskelig å venne meg til det å ha et spillemønster å forholde seg til, men det var bare noe jeg måtte bli vant med. 

– Jeg ser også viktigheten av at vi holder oss innenfor rammene så vi unngår misforståelser mellom spillerne som kan føre til flere tekniske feil.

Foto: Jon Forberg


Trener Halldor Stefan Haraldsson har flere ganger gitt uttrykk for at han er veldig godt fornøyd med Sara sin innsats denne sesongen.

– Treneren min lar meg absolutt være den spilleren jeg vil, når tidspunktet er det riktige.  Og han kommer med forslag til forskjellige ting jeg kan gjøre. Det er viktig å ha en trener som lar deg være deg selv samtidig som han holder deg disiplinert for å gjøre laget bedre.Debuterte i eliteserien på Island som 15-åring

Sara Dögg Hjaltadottir spiller sin andre sesong i Volda.  Hun debuterte i eliteserien på Island allerede som 15-åring før hun flyttet til Kongsvinger som 17-åring for å gå på Norsk Toppidrettsgymnas.  Hun spilte samtidig for Kongsvinger i 2. divisjon.  Sara tok korsbåndet i oktober 2018 og spilte sin første kamp for Volda 17. november 2019.

– Jeg spilte i eliteserien på Island da jeg var 15 år.  På Island er det færre lag, vi har kun to divisjoner og det er bare fire lag i eliteserien som er virkelig gode.  Jeg føler at håndballen på Island har litt mer fokus på det tekniske, forteller hun. 

– Jeg dro til Kongsvinger på grunn av at de hadde en håndballinje og de trente mye mer i Norge enn hva jeg er vant med fra Island.  De trener to ganger om dagen og det var mye fokus på å komme i bedre fysisk form med mye styrketrening med vekt på eksplosivitet. Så jeg så på muligheten til å forbedre meg som spiller, at jeg hadde en bedre mulighet der enn på Island.


Toppscorer

Volda ligger på fjerdeplass, som gir kvalifiseringsplass for opprykk til REMA 1000-ligaen.  På 13 kamper har det blitt seks seire, tre uavgjort og fire tap.  Playmaker Sara er lagets toppscorer med 55 mål, hvorav 33 har kommet på sjumeter.

– Vi ønsker selvfølgelig å kjempe i toppen og har som mål å rykke opp.  Vi skal kjempe for å nå det målet.  Så får vi se hvordan situasjonen blir. 

– Vi har prestert ujevnt, vi har hatt en del spillere ute med skader, men alt i alt føler jeg at vi har gjort det ganske bra, sier hun.

– Vi har spilt bra i forsvar, men angrepsspillet har vært litt rustent i perioder, vi har ikke klart å utnytte alle de gode sjansene vi spiller oss til.  Men, i det siste har vi fått bedre flyt i angrep, sier hun fornøyd.

Foto: Pernille Ingebrigtsen


Høydepunkter

Hvilke kamper har dere fungert best i, synes du?

– I hjemmekampen mot Randesund fikk vi skikkelig flyt i angrepsspillet.  Vi har ikke alltid klart å utnytte 100%-sjansene våre, men i den kampen så kom vi til mange gode sjanser og satte ballen i mål.  Det var jeg veldig fornøyd med. 

– Bortekampen mot Charlottenlund var også et høydepunkt.  Vi scoret over 30 mål for første gang.  Da fikk vi også til kontringsspillet vårt.  Det var virkelig en gøy kamp og absolutt en av våre bedre kamper vi har spilt denne sesongen, smiler hun. 


Trivsel

Hvordan trives du i Volda?!

– Jeg synes det er kjekt å bo i Volda!  Byen er liten, men det er også en av de tingene som gjør at jeg trives veldig godt.  Vi på laget er ganske tett fordi byen er så liten, så vi henger mye i sammen.  Jeg liker meg her, avslutter balltalentet, som håper på spill i REMA 1000-ligaen med Volda neste sesong.