Sanna Solberg

Sanna Solberg: Vi skal til EM-semifinale

Av: Nikki Schei
5. november 2020

En av landslagets store profiler, og en av Team Esbjergs viktigste spillere, Sanna Solberg, har forlenget kontrakten med Esbjerg frem til 30. juni 2024. Hun kom til Esbjerg fra Larvik HK i sommeren 2017 og er blitt en av klubbens mest erfarne spillere.

Esbjerg er på vei til bortekamp i DELO Champions League kamp mot Rostov-Don førstkommende lørdag og topphandball.no fikk en prat med Sanna på flyplassen i Istanbul.

Gratulerer Sanna til kontraktsforlengelsen. Du må trives godt på den jyllandske vestkysten? Ja, så absolutt. Jeg trives veldig godt i byen og med det vi holder på å bygge med laget. Trygge rammer når også maken kan fullføre sin utdannelse her gjør at det blir en god løsning for alle. Da var valget enkelt.

Hvordan er samspillet med hovedtreneren Jesper Jensen? Han skryter veldig av deg. Han er en utrolig dyktig trener, både håndballfaglig og ikke minst med hver enkelt av oss. Han har en veldig tydelig filosofi på hvordan han vil at vi i Esbjerg skal spille og utvikler vår verktøykasse, både teknisk og taktisk. Det i sin tur gjør at jeg fortsatt utvikles som spillere!

Ja, hva er det du jobber med for å fortsette utviklingen? Du har jo fått en meget sentral rolle i forsvarsspillet. Det er veldig morsomt å jobbe i forsvar når vi varierer veldig på min rolle, utfra hvem vi spiller imot som laget og hvilke spillertyper jeg møter. Til helgen f.eks har jeg kanskje en av verdens beste bakspillere i Rostov-Don Anna Vyakhireva mot meg, og da må jeg bare forberede meg maksimalt! Hun gjør så mye riktig så jeg må virkelig opp i nivå forsvarsmessig. Fremover jobber jeg med å få enda fler skuddvarianter, bare for å øke scoringsprosenten og gjøre det vanskeligere for keepere å lese meg. Så er det fortsatt veldig morsomt å møte verdens beste spillere nesten hver uke. Det gjør at motivasjon er der for å holde fokuset på det nivået som trengs.

Det er jo planlagt et EM i Danmark og Norge om noen uker. Hva tror du, blir det noe? Hvordan skal dere holde motivasjon oppe med tomme tribuner? Ja, det tror jeg. Jeg håper også at den norske regjeringen finner ut av hvordan vi løser restriksjonene, vi må ha samme regler i både Norge og Danmark. Og i landslaget vil vi jo gjerne spille på hjemmebane. Når det handler om dette med tomme tribuner så må vi bare hjelpe hverandre å holde motivasjon oppe og ikke få den der ubevisste treningskamp-følelsen. I Danmark har vi fått lov å spille for 500 personer, så det blir helt sikkert litt annerledes.

Til sist Sanna, har du noen tips på hvem som spiller EM-semifinaler den 18. desember? Etter noen sekunder kommer svaret; Norge, Frankrike, Russland og Nederland.
ANNONSE: