Sandnes tok poengene i Horten lørdag ettermiddag – Norsk Topphåndball

Sandnes tok poengene i Horten lørdag ettermiddag

Falk Horten – Sandnes 29-32 (10-17)

De lyseblå startet med ballen og Sander Sebastian Akerlie i Falk målet fikk starte kampen med en redning. Etter nok en redning fra nevnte Akerlie ble det raskt utspill, kontring og 1-0 til hjemmelaget. Men Sandens kom fort etter og de både utlignet og gikk opp til 1-2.

De første fem minuttene gikk egentlig rolig for seg før Sandnes gikk opp til 1-3 samtidig som Falk fikk en to-minutter. Hjemmelaget slet med å henge med i utvisningsperioden og gjestene fikk (nesten) uhindret gå opp til 1-4. I tillegg fikk Sandnes sin målvakt Daniel Fallahinejad en veldig god start på kampen. Etter drøye ti minutter ledet gjestene 3-8 og Johnny Jensen på Falk benken fikk det gule kortet etter en diskusjon med dommeren etter/om utvisningen av Falks Magnus Vik Gabrielsen.

Ved halvtid viste tavlen 3-10 til gjestene. En Sandnes time-out gjorde godt også for Falk Horten som etterpå jobbet veldig godt i forsvar og Sandnes «måtte spille» til passivt i et par angrep før Falk reduserte til 4-10 etter nitten spilte minutter. En teknisk feil hos Sandnes kunne ført til ny Falk scoring, men en litt upresis kontringsball gikk ut over sidelinjen og Sandnes kunne igjen gå i angrep. Et angrep som resulterte i at Sandnes økte ledelsen til 5-12.  Fem minutter før pause fikk Sandnes sin første to-minutter og Falk Horten reduserte til 7-13 på straffe. Da pausesignalet gikk stod det 10-17 på måltavlen.

Andre omgang startet best for gjestene som raskt gikk opp til 10-19. Før de fikk en ny utvisning og jammen fikk de ikke en til bare sekunder senere. Dermed kunne Falk Horten redusere til 11-19, før de snappet ballen fra Sandnes og satte inn 12-19. Tiden? – det var spilt fire minutter av andre omgang.

Den før omtalte Sandnes målvakten stod fortsatt godt i mål, og når den doble utvisningen til de lyseblå var over ledet de (fremdeles) med åtte mål (12-20). Det var tydelig temperaturstigning på banen, Daniel Fallahinejad fikk gult kort for å bruke for lang tid av banen ved målvakts bytte, Falk Horten satte inn sitt mål nr 13 (på straffe) og Sandnes la på til 13-21. På stillingen 15-22 og etter omtrent 11 ½ minutt, la Johnny Jensen time-out kortet. En ny plan?

Etter en teknisk feil på hvert av lagene endte time-outen i Falk Horten redusering, påfølgende Akerlie redning og 16-22 på tavlen. Ved halvspilt omgang var Falk fem mål bak og i fremgang (om det er lov å si?). 19-23 redusering og spenningen var tilbake i kampen. Så spennende at Sandnes benken valgte time-out kortet med drøye 13 minutter igjen å spille.

En teknisk feil hos Sandnes gav 21-24 redusering til Falk Horten før de lyseblå økte til 21-25, fikk straffe og la på til 21-26. Til store protester fra publikum. Åtte minutter før full tid reduserte hjemmelaget til 22-26, og dermed var en neglebitende avslutning var i gang. Fire minutter senere stod det 26-28, og da Sandnes gikk opp til tre måls ledelse igjen, la Johnny Jensen time-out kortet. Og la om til syv mot seks spill i angrep. Det gikk ikke i første omgang, og selv med to frimerker greide Sandnes å øke til 26-30. Med 1 ½ minutt igjen reduserte hjemmelaget til 28-31, og Sandnes tok sin siste time-out for dagen. Kampen endte 29-32 til Sandnes, to poeng  og klatring til «over streken».