Sandnes ordnet opp selv i nedrykksstriden – Norsk Topphåndball
Det blir fortsatt 1. divisjonsspill for Sandnes-kaptein Sander Ree-Lindstad og lagkameratene hans.

Sandnes ordnet opp selv i nedrykksstriden

Med Lillestrøm-seier i Sandnes onsdag kunne nedrykksstriden i 1. divisjon blitt avgjort på målforskjellen. I stedet ordnet de lyseblå på hjemmelaget opp på egenhånd. Seier 29-26 gjorde at Lillestrøm rykker ned i 2. divisjon sammen med LFH09 og Bodø, mens Charlottenlund og Sandnes kan puste lettet ut og forberede seg på en ny sesong på nivå 2 i norsk håndball.

– Heldigvis gikk det bra! Det var jo like greit å avgjøre det på hjemmebane, sa en fornøyd Sandnes-trener Daribor Sedjak etter oppgjøret mot Lillestrøm. Han følte seg ikke trygg før helt mot slutten. Lillestrøm hang godt med til 18-18, og fire minutter før slutt hadde de redusert hjemmelagets femmålsledelse (24-19) til bare to (25-23).

Men så slo to negative forhold for Lillestrøm til samtidig. De gjorde for mange feil, og Sandnes-keeper Simen Stava reddet for mange skudd. Det hjalp ikke at gjestenes keeper Stian Mathisen vant keeper-duellen de første 50 minuttene. Kampen ble avgjort de siste ti, og da herjet Stava.

Tom Sandneshall
Trener Sedjak er bare lei seg for én ting: at så få fikk oppleve gleden ved å unngå nedrykk. Kampen ble nemlig spilt for tomme tribuner.

– Vi har vanligvis ikke så mange publikummere, men i dag savnet vi dem alle sammen. Det er jammen forskjell å spille for noen tilskuere kontra ingen. Det ble en thriller som burde vært feiret med jubel og full fest, men det moduset var det dessverre ingen som var i nærheten av, sier Daribor Sedjak.

LFH09 sprakk igjen
Tidligere på ettermiddagen hadde Charlottenlund gjort jobben ved å slå LFH09 37-30. Hjemmelaget stakk fra allerede i starten og ledet 7-2 før åtte minutter var spilt. Så jevnet det seg litt ut før LFH overtok føringen. Fra 11-10 holdt de seg ett og to mål bak Charlottenlund til det gjensto fem minutter av første omgang. Da satte trønderne opp tempoet og ordnet 18-15 til pause.

Lillehamringene ga imidlertid ikke opp. Sju minutter etter hvilen ordnet Kristian Salsten 20-20, og seks minutter senere reduserte Magnus Mangrud til 23-21, men så var det stopp. Som i oppgjøret mot Kristiansand for to uker siden, falt LFH09 helt ut av stilen.  Charlottenlund kunne cruise inn til sjumålsseier og to poeng som senere skulle vise seg å være nok til fornyet kontrakt.

Sandefjord på tredjeplass
I Bodø falt også avgjørelsen rundt tredjeplassen på tabellen, den som gir rett til kvalifiseringsspill for REMA1000-serien. Sandefjord Håndball trengte to poeng for å være helt sikre på plassen, og de poengene var de aldri i fare for å miste. Vestfoldingene var best fra start til mål og vant hele 27-15.

Dermed blir det, hvis koronaviruset tillater det, kvalifiseringskamper mellom Sandefjord-lagene Runar og Sandefjord Håndball 25. mars, 1. april og evt 5. april.

Dro vestover uten Nergaard

Fjellhammer sikret seg seriemester-tittelen etter tremålsseier 23-20 over Viking Håndball i Stavanger. Lørenskog-laget dro til Vestlandet uten sin førstekeeper Morten Nergaard, men så var jo også jobben hans allerede gjort. Sadeghi Talooky ville ikke være mye dårligere, reddet ti av 30 skudd på mål og bidro sterkt til seieren.

Dermed ble det ikke det lille ekstra til Vikings opprykksfest etter kampen, men i det store bildet var vel billetten til REMA1000-ligaen viktigst for Viking også.

Overbevisende av Nøtterøy
Den femte og siste kampen onsdag var Vestfold-derbyet mellom Nøtterøy og Falk Horten. Øyfolket har levert en overbevisende sesongavslutning med strake seirer over Kristiansand, Sandefjord og nå også med ni mål over Falk (32-23).

Hjemmelaget lekte med Johnny Jensens elever de første tretti minuttene og ledet 20-9 ved halvtid. Da gjorde det ikke så mye om Falk vant andre omgang med et par mål.

Den siste kampen i 21. runde spilles søndag kl 19.00 i Haukelandshallen mellom Viking TIF og Kristiansand.