Sandnes med sin første seier for sesongen – Norsk Topphåndball

Sandnes med sin første seier for sesongen

Sandnes – Charlottenlund 29-24 (13-10)

Hjemmelaget startet «med ett mål i minuttet» – i alle fall de fire første, da ledet de 4-1. Før de fortsatte til både 5-1 og 6-1. Men da var det stopp, og Charlottenlund brukte sånn ca. seks minutter på å utligne til 6-6. Sandnes var imidlertid noen mål foran og holdt seg der utover i omgangen og med fem minutter til pause ledet hjemmelaget 12-9. På stillingen 12-10 og knapt 1 ½ minutt til pause valgte Sandnes time-out kortet med enn mann mindre på banen. Pauseresultatet ble fremdeles ledelse til hjemmelaget, nå med 13-10.

Et framoverlent Sandens gikk raskt opp til 15-10 før gjestene (igjen) kom etter og ved halvspilt tid stod det 18-17 til hjemmelaget. Ved passering tyve minutter stod det 22-19 til de lyseblå og vi kunne kanskje ane en bedre avslutning enn i forrige runde mot Follo? Og Sandens avsluttet definitivt bedre enn på søndag, nå ble det seier og to sårt tiltrengte poeng i kampen som endte 29-24.

TIF Viking – Stavanger 25-29 (14-12)

Hjemmelaget ledet 3-0 nesten før kampen var kommet skikkelig i gang. Men så kom gjestene i gang med sitt spill og reduserte til 4-3 på litt under fire minutter. Hjemmelaget svarte umiddelbart og gikk opp til 9-4, før det ble noen minutter med måltørke og gjestene kom etter og gav seg ikke før de hadde redusert til 9-8. Hjemmelaget greide å holde Stavanger på ett og to måls avstand ut omgangen og lagene gikk til pause med 14-12 ledelse til TIF Viking.

Pausen kom og gikk etter åtte minutter brukte Stavanger på å utlikne til 19-19. Hjemmelaget la på og gjestene utlignet … sånn ett par ganger. Slik at det stod 21-21 ved halvspilt omgang. Deretter gikk gjestene opp i ledelsen for første gang i kampen (til 21-23). Syv minutter før full tid var det igjen likt, 24-24. Etter en sluttspurt fra gjestene sin side ble det til at de fikk ta med seg begge poengene hjem til Stavanger. Og reultatet 25-29.