Sandnes hadde serielederen i kne på bortebane søndag kveld – Norsk Topphåndball

Sandnes hadde serielederen i kne på bortebane søndag kveld

Follo – Sandnes 32-32 (15-21)

Det stod 3-3 seks minutter uti kampen mellom topp og bunn på tabellen. Sandnes fremstod som alt annet enn laget på nederste del av tabellen de første drøye tretten – fjorten minuttene av kampen. Gjestene ledet 6-11 og serieleder Follo la time-out kortet. Instruksene så ut til å fungere, i alle fall redusert Follo til 7-11, men også Sandnes hadde brukt time-outen godt og la på til både 7-12 og 7-13. Med ti minutter igjen til pause stod det 9-15 til laget med 0 poeng etter tre kamper. Fire minutter før pause ledet Sandnes (fremdeles komfortabelt?) 13-18. Da pausesignalet gikk kunne Sandnes gå til pause med 15-21 ledelse.

Andre omgang ble en helt annen affære, i alle fall de først ti minuttene. Follo viste hvorfor de så langt i serien er ubeseiret, og snudde 15-21 til 21-21. Men Sandnes hadde ikke tatt turen over fjellet for å si seg uten kamp, de slo tilbake og etter en periode der lagene byttet på å lede gikk gjestene opp til 26-28 ti minutter før full tid. Med fem minutter igjen var avstanden fremdeles to mål i gjestenes favør, 28-30. Men så utlignet Follo til 30-30, og det lå an til noen neglebitende siste minutter, spesielt da Sandnes like etter gikk opp til 30-31 for så å få straffe med under to minutter igjen å spille. To forsøk måtte til og så var Sandens igjen i føringen med to mål. Da var det tid for en Follo time-out. Og så en Sandnes time-out. En straffescoring til Follo og redusering til 31-32. Det kokte (over) på slutten, og med kun sekunder igjen av kampen gir Follo målvakten retur, en Sandnes spiller hindrer utspill (på fagspråket kalt sabotasje) og kontring. Noe som i sin tur fører til straffekast til Follo og dermed utligning til 32-32. Og snipp snap snute…og poengdeling.

Stavanger IF – Fold HK 24-28 (12-17)

39 sekunder brukte gjestene på å få kampens første mål, mens hjemmelaget brukt 4 ½ minutt på å få kampens første gule kort og seks minutter på å utligne til 1-1. Det ble jevnt utover i omgangen, der lagene byttet på å «vere den som gikk ett mål forbi». Ved halvspilt omgang var Fold et lite mål foran, før de like etter la på til 6-8. Nå kom hjemmelaget litt bakpå en periode og time-out kortet ble lagt på stillingen 6-10 etter knappe 18 minutters spill. Sånn umiddelbart så det lovende ut, og SIF gikk opp til 8-10, men en enkel feil i SIF angrepet gjorde at Fold kunne kontre inn 8-11. 2 ½ minutter gjenstod av omgangen da Fold nok en gang økte ledelsen, nå til 11-15. Lagene gikk i garderoben med 12-17 ledelse til gjestene.

Fold fortsatte å ligge i front utover i andre omgang og Stavanger greide ikke å spille seg opp i ryggen på gjestene. Det hele endte med borteseier 24-28

Kristiansand – OSI 31-24 (16-16)

Hjemmelaget ledet 3-1 etter tre minutter, men så overtok OSI og gikk opp til 3-5 etter omtrent ti minutters spill. Derifra og ut omgangen var OSI til tider både ett, to og tre mål foran før Kristiansand tok seg sammen og hentet inn igjen gjestene. De utlignet til 12-12 etter 22 minutter, og deretter fulgte lagene hverandre «slavisk» de siste minuttene før de gikk i garderoben på stillingen 16-16.

Kristiansand begynte best i andre omgang og gikk raskt opp til18-16, selv med en mann på to-minuttersbenken. Hjemmelaget fortsatte å vere i føringen og etter fjorten minutter spill og med et OSI som lå under 22-19, la gjestene fra Oslo time-out kortet. Men det kunne se ut som om time-outen hadde størst effekt på hjemmelaget, for med syv minutter igjen å spille var Kristiansand foran med syv, 28-21. Og OSI tok på nytt time-out. Men Kristiansand lot ikke OSI komme inn i kampen igjen og det hele endte med 31-24 seier og to nye poeng til hjemmelaget.

Charlottenlund – Vikhammer 37-23 (16-7)

Rundens lokaloppgjør i Trondheim. Hjemmelaget tok teten og naboen brukte tre minutter på å utligne til 1-1. Men så ble det måltørke for Vikhammer mens Charlottenlund la på til 5-1 etter ni minutter. Vikhammer er ny av året i 1.divisjon, og selv om bare en plass og to poeng skiller de to på tabellen så ledet Charlottenlund 13-6 med kun seks minutter til pause. Vikhammer kom ikke nærmere og etter en målfattig 1.omgang for gjestene sin del gikk lagene til pause på stillingen 16-7.

Andre omgang gikk i samme sporet som den første, og det hele endte 37-23 til Charlottenlund.