Sander stengte – maktdemonstrasjon mot Kristiansand – Norsk Topphåndball

Sander stengte – maktdemonstrasjon mot Kristiansand

22 redninger sto Sander Drange Heieren registrert med på lagets egen statistikk da trener Kristian Kjelling valgte å ta ham av banen. Da var det spilt 16 minutter av andre omgang, og stillingen var 28-16. Betryggende var det også at Andrè Bergsholm Kristensen, som sto resten av kampen i mål, fulgte opp Drange Heierens storspill, og reddet seks av de ti skuddene som kom det siste drøye kvarteret.
Men det var Sander som var og ble kveldens mann.
-Det er en deilig følelse når du kjenner at det flyter fra start, og det bare fortsetter og fortsetter. I dag var alle på fra start, og vi spilte et fantastisk forsvarsspill. Og med det og redninger kunne vi løpe fra dem, forteller Sander.
Han la ikke skjul på at dette var noe laget trengte etter det sure tapet for Elverum og flausen borte mot Fjellhammer.
– Vi trengte virkelig denne prestasjonen nå, og det var deilig å vise at vi er på det nivået vi hadde inne mot Elverum. mener målvakten.

Sander Drange Heieren kom ut av hjemmekampen med en imponerende redningsprosent. Nesten 60 prosent endte han opp med før han overlot målet til makkeren Andrè Bergsholm Kristensen det drøye siste kvarteret. Foto Roy Johnsen.

Sander skrøt veldig av forsvarsspillet, og vi kommer ikke unna å løfte fram Espen Gommerud Våg som x-faktoren i en robust midtblokk som vekselsvis besto av Gommerud Våg, Hermann Gabriel Vildalen og Oskar Olafsson.
Gommerud Våg er veldig klar på at laget trengte en slik maktdemonstrasjon som de leverte mot Kristiansand.
-Etter å ha mislyktes helt mot Fjellhammer smakte dette deilig. Vi var ekstremt solide bakover, fikk alle redningene fra Sander og Andrè, og fremover traff vi på veldig mye av det vi prøvde på, sier Espen.
Han scoret på seks av sine ni skudd, og irriterte seg litt over både bommene og et par – tre innspill som kom litt brått på ham.
– Det er først og fremst morsomt å vise at jeg også kan spille fremover, og jeg føler at vi begynner å få til et bra strekspill. Og så skal jeg selvfølgelig sette et par til av de sjansen jeg kommer til, sier Espen.Makkeren på streken, August Olsen Storbugt benyttet også de minuttene han fikk veldig godt. Solid i forsvar han også, og tre mål ble det til slutt.

Det lyste innsats i øynene til Espen Gommerud Våg fra første krafttak i forsvaret da DHK holdt Kristiansand på god avstand i hjemmekampen onsdag kveld. Kun 20 mål slapp de inn, og det kom etter en god kombinasjon av glirende forsvarsspill og ekstremt mange redninger av Sander Drange Heieren. Foto Roy Johnsen

DHK gjorde egentlig kort prosess med Kristiansand. Gøran Sørum var temposetteren, og Hermann Gabriel Vildalen satte standarden på venstresiden, og rommen han skapte utnytter Viktor Petersen Norberg på høyrebacken effektivt. Etter tre minutter ledet de 4-0, og den ledelsen var doblet da kampuret viste 6.58 spilte minutter. Gjestenes første mål kom etter nesten åtte minutters spill, og første da trener Kjelling begynte å bytte litt rundt på laget, kom det noen baklengs på rad. Men Kristiansand merket allerede tempoet til DHK, og feilene og bommene kom oftere og oftere.
18-8 sto det til pause.

At så mange skulle ha dagen samtidig, den så jeg ikke komme

Trener Kristian Kjelling

-Jeg ble faktisk litt redd av den veldig gode starten. Ofte faller alt når du leder så klart. Jeg valgte derfor å skrike og rope litt i pausen for å få dem fullt skjerpet igjen, og de gikk ut og gjennomførte en veldig god annenomgang også, sier Kjelling.
Allerede etter ni minutter ut i andre omgang var ledelsen 24-13, og dermed var det bare å fordele spilletid på alle resten av omgangen. Markus Foslund Niva kom tidlig inn på høyrekanten etter pause. Han svarte med oppofrende forsvarsspill, og scoret fire fine mål.
– Spillerne gjennomførte denne kampen på en veldig overbevisende måte. Nå skal jeg også si at jeg ikke var i tvil om at det ville være en motivert gjeng som gikk på banen i kveld etter det vi viste mot Fjellhammer sist. Men at så mange skulle ha dagen samtidig, den så jeg ikke komme, innrømmer Kjelling.

Viktor Petersen Norberg utnyttet mulighetene som ble skapt av det trykket Hermann Gabriel Vildalen og Gøran Sørheim satte fra motsatt side, og scoret noen fine mål. Foto Roy Johnsen

Etter sånn maktdemonstrasjoner med flyt i alle spillets faser, kunne han selvfølgelig tenkt seg å spille seriekamper annenhver dag fremover. Men sånn er det ikke. Først onsdag 22. september er det ny seriekamp, borte mot Bækkelaget.

Kampfakta:

Drammen – Kristiansand 36-20 (18-8)
Drammenshallen – 466 tilskuere.
Dommere: Håvard Kleven og Lars Jørum.
DHK: Andre Bergsholm Kristensen og Sander Drange Heieren – Kristoffer Raastad – Hoel 2, Sindre Aho 1, Hermann Gabriel Vildalen 9, August Olsen Storbugt 3, Ola Hoftun Lillelien 3 , Espen Gommerud Våg 6, August Baskår Pedersen, Gøran Sørheim 1, Oskar Olafsson 3, Viktor Petersen Norberg 3, Ola Romsaas, David Kalvø Valderhaug 1, Markus Foslund Niva 4.
Toppscorer KRS: Viktor Skillhammar 5

Øvrige eliteserieresultater onsdag kveld: Nærbø – Tønsberg Nøtterøy 36-33 , ØIF Arendal – Sandefjord 29-25, Bækkelaget – Fjellhammer 32-30.