Foto: Fjellhammer

Sanchu: – Jeg gleder meg til å vise meg enda mer frem

Av: Trond Sørøy / Norsk Topphåndball
21. oktober 2021

Shannen Sanchutha Jeiharan er denne sesongen på utlån fra Romerike til Fjellhammer for å kunne oppleve mer tillit og spilletid i 1. divisjon. Hun har vist god uttelling fra venstrekant, men ser frem til å kunne prege kampene i enda større grad utover sesongen.

– Jeg føler absolutt jeg tar steg her i Fjellhammer, sier Shannen, eller «Sanchu» som hun blir kalt.  – Som det har vært i høst, så har vi på venstrekant spilt cirka 50/50 hver og jeg føler at jeg har gjort en god jobb og har satt de sjansene jeg kan sette. 

– Jeg har aldri spilt så høyt som i 1. divisjon heller, så dette er ny arena for meg.  I fjor var det rett fra 2. divisjon til elite i Rælingen og det ble kanskje et litt for stort sprang.  Og så fikk jeg heller aldri tilliten til å vise at jeg kunne takle den overgangen.  Det er deilig å vise at i 1. divisjon går det veldig bra, sier hun takknemlig. 


Fjellhammer imponerte innledningsvis på sesongen med å slå REMA 1000-ligalaget Follo HK Damer 32-27 i NM -kamp og fulgte opp med å slå Grane Arendal 28-27 i seriepremieren.

– Vi var underdogs i de kampene, og jeg tror i hvert fall at Follo undervurderte oss veldig, sier venstrekanten.  – Vi hadde vi flere gode treningskamper før den NM-kampen mot Follo. Alle jentene hadde tro på at vi kunne vippe det her vår vei.  Da var det deilig å vise at vi har lyst til å være med å kjempe i toppen i 1. divisjon. 

– Der viser vi virkelig hva vi kan når vi er på vårt beste, sier Shannen fornøyd.  – Vi følger planen på hva vi er blitt enige om på forhånd og straffer de når de gjør feil og løper masse på dem.  Og så har vi gode målvakter bak der som redder og sender av gårde kontringspasninger. 

Foto: Fjellhammer


I de neste kampene ble det flere tap, men Fjellhammer tok en solid seier 27-19 over Randesund.  Men spesielt tapet mot Haslum sved, sier Shannen.

– Det at vi taper mot Gjerpen og Sola, det er oppskriftsmessig, så gode som de er nå.  De tapene la ikke vi som lag så mye vekt på, selv om det var kjedelig å tape med så mange mål. 

– Men tapene både mot Charlottenlund og sist nå mot Haslum var tunge å fordøye, sukker hun.  – Vi er med i starten, men så rakner det og vi klarer ikke å hente oss inn igjen.  Det er egentlig kamper hvor vi har gode muligheter til å ta poeng, men hvor vi svikter og vi er for mange som ikke presterer. 

– Det var kjedelig å tape så klart for Haslum, som vi spilte jevnt med i treningskamper i sommer.  Vi startet bra og gikk opp i en stor ledelse, men så raknet det, vi gjorde en del tekniske feil og ble løpt over. Det er ikke på den måten vi ønsker å vise oss frem.  Vi er et bedre lag enn det.


Leieavtalen mellom Romerike Topphåndball og Fjellhammer kom i stand fordi Shannen ikke ønsket nok en sesong med lite spilletid.  All den tid Anniken Wollik ble flyttet over fra høyrekant til venstrekant visste hun at hun ville bli tredjevalget og så seg om etter en klubb hvor hun kunne få mer kamptrening.

– Jeg ønsket ikke å spille 2. divisjon med Rælingen denne sesongen, så da fant vi ut at vi kan se på en utleiemulighet så jeg fortsatt kan være i Rælingen/Romerike-miljøet, men at min trenings- og spillearena blir 1. divisjon med Fjellhammer.  Jeg hospiterte litt i sommer og så er det snakk å få til noe mer hospitering etter hvert.

– Jeg trives veldig godt i Fjellhammer, smiler Sanchu.  – Det er en fine jenter og jeg har kommet godt inn i gruppa og har det bra med dem.


Har det blitt som du håpet på? 

– Ja, jeg har fått mer tillit nå enn jeg har gjort det siste året.  Det er stor forskjell å bare sitte på benken og det å få spille, så sånt sett har det vært veldig bra.  Og jeg føler på en måte at jeg har fått vist noe av det som bor i meg.  Samtidig som jeg føler fortsatt at det er mer igjen. 

Foto: Fjellhammer


Hvordan opplever du treningshverdagen i 1. divisjon sammenliknet med fjoråret i REMA 1000-ligaen?

– Det er nivåforskjell, det er det absolutt.  Det var bedre nivå på treningene i Rælingen, men det er så å si like mange treninger i Fjellhammer som jeg hadde i fjor i Rælingen.  Så sånt sett er det ikke så stor forskjell på det, men nivået merkes. 

– Det at jeg får spilt gir meg mye mer trening og erfaring som jeg ikke fikk i Rælingen og selv om nivået er dårligere, så føler jeg absolutt at det er bra nok, og jeg utvikler meg.


Shannen har så langt utnyttet godt de sjansene hun har fått og har kun to bomskudd så langt i sesongen.  Hun er fornøyd med uttellingen, men kan tenke seg å bli brukt enda mer i det etablerte spillet.

– Ja, jeg føler at jeg har mer å bidra med enn det jeg har fått vist så langt og skulle ønske jeg kunne blitt brukt mer, spesielt i etablert spill.  I den siste kampen skapte jeg mulighetene mine selv og føler jeg har mye å bidra med.  Jeg er fornøyd med det jeg har levert, men samtidig så vet jeg at det bor mer i meg som jeg kan bidra med til laget.  Jeg gleder meg til å vise meg enda mer frem, sprudler hun. 

– I kampene fremover skal vi fremstå som et mer samspilt lag som straffer motstanderne når de gjør feil og som bruker det tempoet vi har inne.  Vi har slitt med at vi mistet to sentrale spillere til skade og det har satt litt spor. Men nå begynner de å komme tilbake så det vil snu snart for vår del også.  Det er en viktig kamp mot Nordstrand på søndag.  Lokaloppgjør, og vi skal kjempe hardt og forhåpentligvis ta en seier, sier Shannen Sanchutha Jeiharan (22) avslutningsvis.