Sander Sagosen, Årets Håndballprofil 2019/2020. Foto: Paul Fekjær

Sagosen og THW Kiel jakter etterlengtet trofé

Av: E. Fossnes/NTH

Gruppene i Herrenes Champions League ble fastsatt for en stund siden, hvor det nye formatet gjør at kun seksten lag deltar. Et av de seksten er den tyske storklubben THW Kiel som de siste sesongene har slitt utenfor Tysklands grenser. De har nå peilet seg inn mot trofeet de ikke har vunnet siden 2012.

«Sebraene» som havnebylaget kalles har gjort endringer siden sist sesong. Den svenske «bombekasteren» Lukas Nilsson har forlatt skuta til Filip Jicha. Den tyske høyrekanten Ole Rahmel har tatt turen videre til Portugal og hardt satsende Benfica.

Inn kommer mannen mange omtaler som verdens beste håndballspiller, Sander Sagosen. Overgangen ble klar allerede i fjor, men trønderen spilte ett år til i franske Paris Saint-Germain. TV2`s håndballekspert, Bent Svele, utalte at dette var en overgang som «Kommer til å ryste håndballverden».

Får nordmann som lagkamerat

Sagosen er blitt lagkamerat med Norges Harald Reinkind, som har vært et friskt pust i den tyske storheten etter sin overgang fra rival Rein Hacker-Löwen. De har kanskje verdens beste målvakt bak seg, nemlig danske Nichlas Landin. Kjæresten til landslagskaptein Stine Bredal Oftedal, Rune Dahmke deler venstrekanten med Magnus Landin. Og ja, han er lillebroren til Nichlas!

Det oser av kvalitet i Kiel-stallen. Men navnet man kanskje merker seg mest, er kroatiske super-playmaker Domagoj Duvnjak. Han har gjennom en årrekke vært en av verdens beste spillere, og var med på å plukke Champions League trofeet i 2013 med Hamburg. Han og Sagosen danner et par som kommer til å skape mye glede for THW Kiel`s fans.

Domagoj Duvjank i aksjon for THW Kiel. Foto: Axel Heimken

Havnet i tøff gruppe

Ettersom det kun er seksten lag i årets Champions League, er nivået spisset enda mer. De tyske lagene som deltar, har gjennom en årrekke slitt med mye kampbelastning. Mange kamper- og mot tøff motstand, vil sette sine spor utover i turneringen.

THW Kiel havnet i gruppe med blant annet den spanske storheten Barcelona, Veszprem, danske Aalborg og HBC Nantes. Det blir spennende å følge med på hvem av lagene som havner øverst i Gruppe B. Ekspertene tipper at det blir et rotterace mellom Kiel og Barcelona.

I gruppe A ruver Sagosens tidligere klubb PSG, Kielce, norske Elverum og «Tysk-norske» Flensburg Handewitt. Man kan med hånda på hjertet si at det ikke blir noen enkel reise for de tyske seriemesterne fra Kiel.

Gøran Søgård Johannessen og Flensburg Handewitt er rivalene til THW Kiel.

Har aldri vunnet Champions League

Det vil være en revansjesugen Sander Sagosen som trapper opp i Sparkassen Arena. Den norske stjernespilleren har innkassert en del andre og tredjeplasser i mesterskap og har nok sett seg lei av nettopp det. Nordmannen har aldri vunnet Champions League, til tross for flere runder i «Final Four».

Sagosen er en vinnerskalle uten like, og hviler ikke på laurbærene. Han kommer til å gjøre alt for å heve det gjeveste trofeet i klubbhåndball.
Håndballfans verden burde rette blikket sitt mot Tyskland. Der skal det innkasseres medaljer.