Foto: Svein André Svendsen

Så satt langskuddene for Tiril Merg igjen!

Av: Trond Sørøy / Norsk Topphåndball
21. september 2021

Etter en periode uten den uttellingen som hun ønsker, er Tiril Merg tilbake som skytteren i Larvikmannskapet.  I kampen mot Flint Tønsberg på søndag var langskuddene hennes x-faktoren som avgjorde kampen og ga Larvik sin første seier i seriesammenheng på 1,5 år.

– Jeg har hatt dårlig skudduttelling frem til nå, så det hjalp at de ballene gikk i mål på søndag, sier Tirl Merg opprømt.  – Og først og fremst var det deilig å kunne gi tilbake til laget, for det er skytter jeg er og vi er avhengig at skytterne scorer utenifra.  Så jeg følte at de fortjente å få de scoringene. 

– Og så er det så deilig når det fungerer og flyter, da går alt så mye lettere og en blir nesten ikke sliten en gang.  Sånne kamper føler man at man har masse mer å gi hele tiden. Da er det gøy å spille håndball, smiler hun. 

– Det er fint å være skadefri og uten problemer med skulderen kan jeg gjøre jobben som skytter igjen.

Foto: Svein André Svendsen


Tiril Merg (28) spiller sin tredje sesong i Larvik og synes det var godt å bryte den lange rekken med tap som laget har opplevd siden siste seier i mars 2020.

– Det å vinne var veldig gøy da, selvfølgelig.  Det er en stund siden sist, som alle påpeker. Vi følte at vi trengte virkelig en seier nå, og få litt igjen for det vi har jobbet med.


Har tvilen på seiersmuligheter kommet snikende i denne lange perioden som har gått siden mars 2020?

– Jeg tror det er ganske naturlig at den gjør det det når man taper kamper.  For da er det et eller annet man ikke gjør bra nok eller gjør feil.  Men vi har hele tiden hatt trua, føler jeg, på at vi kan.  Men vi må bare få det ut når det gjelder. 

– Jeg tror denne seieren vil bety mye for oss, det ble et vendepunkt siden det er lenge siden vi har vunnet.  Så var det fint å slå et lag som jeg føler vi skal ta, men som det ikke er en selvfølge at vi skal slå.  Det gir mye energi og selvtillit inn mot de andre kampene.

– Samtidig må vi ikke hausse opp denne seieren for mye og være for fornøyd, for vi må vise at vi kan prestere videre også, presiserer Merg.  – Det er en bra prestasjon å ta med oss, så må vi bare fortsette å jobbe som vi har gjort å håpe vi får flere slike opplevelser. 


Hva har dere fokus på på i treningsarbeidet?

– Vi har fokus på fart både med og uten ball. Fart fremover i ankomsten og fart hjemover i returspillet. Men aller mest har vi fokus på forsvaret vårt. Gjøre dette mer stabilt og trygt for oss som står der, sammen med målvakt bak.

– Eirik Haugdal er en engasjert trener som brenner for håndballen. Til tross for trønderdialekten sin, humrer hun, – har Eirik en tydelig stemme og er konkret i hva han krever. Jeg synes han har gode tanker om hva som skal til innad i et lag for å prestere på et høyt nivå, og det synes jeg vi som lag allerede har vokst på.


Det blir lang pendlevei tur/retur Drammen – Larvik for Tiril til kamper og trening.  Hvordan fungerer det med så mye tid i bil hver dag?

– Det blir vel egentlig en vanesak. Jeg er veldig glad for at vi er flere som pendler fra Drammen, for det kan til tider bli litt ekstra tøft å bruke så mange timer i bil i uken. Blir rimelig fort lei av spillelisten på Spotify de dagene jeg kjører alene, smiler hun. – Heldigvis er det en bra gjeng som venter i Larvik, og spesielt når vi lykkes i kamp føles det lettere å ha lang reisevei, sier skytteren avslutningsvis.