HADDE SUKSESS I SKÖVDE: Jonas Wille ARKIVFOTO: Bengt Anderson

Ryktes til svensk storklubb: – Fått tusenvis av sms’er

Av: E. Fossnes/NTH
6. mars 2021

Den tidligere Halden Topphåndball-treneren Jonas Wille (44), skal ifølge svenske Sportbladet blir IFK Kristianstad nye hovedtrener neste år. Hovedpersonen selv avfeier derimot ryktene til kunmors.dk.

Torsdag meldte Sportbladet (Aftonbladets sport) at det skal ha blitt enighet mellom Wille og IFK Kristianstad. Wille er per dags dato trener i danske Mors-Thy hvor blant annet norske Erik Toft og Sander Øvregjordet spiller.

Etter at tidligere Flensburg- og Veszprem trener Ljubomir Vranjes fikk sparken før jul, har ryktene sirkulert om hvem som skulle bli klubbens nye sjef. Sverige-legenden Vranjes fikk beskjed om å forlate Kristianstad etter svake resultater over lang tid.

-Jeg har ikke hørt noe fra Kristianstad

Wille avfeier derimot ryktene, og uttalte følgende til kunmors.dk:

-Mors Thy skal ikke på trenerjakt. Klubbens hovedtrener heter også neste sesong Jonas Wille, sier Wille til nettsiden.

Danske Nordjyske.dk konfronterte nordmannen med ryktene etter 30-36 tapet mot GOG fredag kveld.

-Det er bare et rykte, som har oppstått i svenske medier, og så blitt spredt på sosiale medier. Jeg fikk tusenvis av sms’er i aften, men det er bare et rykte og jeg har ikke hørt noe fra Kristianstad, forklarte Jonas Wille.

Foto: Mors-Thy webside

Flere kandidater

IFK Kristianstad anses som den største jobben i svensk håndball etter landslaget, og det har ikke vært mangel på kandidater til jobben.

Sportbladet skriver at tidligere «Bengan Boys» stjerne Staffan Olson og Ola Lindgren har blitt sett på som potensielle hovedtrenere.

I tillegg var Sveriges assistenttrener Martin Boquist svært høyaktuell for jobben, men ifølge Sportbladet ble det ikke noe av på grunn av den familiære situasjonen.

Onsdag skrev Kristianstadbladet at Willes navn også var med i diskusjonen. Nordmannen hadde stor suksess som trener i IFK Skövde fra 2018-2020, og ble sett på som en spennende løsning.

Det skrives også at solide kilder melder at Kristianstad og Wille skal være enige om at han tar over klubben neste år.

Til tross for svake resultater i den danske ligaen med Mors-Thy, har den svenske storklubben tro på at Wille kan løfte klubben til gammel storhet. Danskene ligger foreløpig på en 11. plass i dansk liga.

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Følg-oss-på-Instagram.png