Rutine, historie og ei dose europeiske stjerner!

Tekst: Magnus Stenseth
1. april 2021

Det er bare å stålsette seg, for i denne 8-delsfinalen skal Elverum opp mot et av tidenes beste håndballag. Det er antagelig sett på som det rene marerittet å møte Barcelona på dette tidspunktet, et lag ubeseiret i EHF Champions League, og spanjolene har ikke gitt bort et eneste poeng i Palau Blaugrana siden november 2017 da de spilte uavgjort mot Rhein-Neckar Löven.

Dette laget har faktisk ikke tapt en hjemmekamp i EHF Champions League siden 5. desember 2015, da Kielce vant 33-31!!

Dette er laget som har vunnet EHF Champions League desidert flest ganger! Hele 8 ganger har Barcelona løftet det gjeveste trofeet i turneringen, i tillegg til at de også vant turneringen 1 gang da det i sin tid het European Champions Cup!

Det spanske laget som nå entrer Terningen Arena har betydelig rutine, fra 2019/2020 sesong har 4 spillere kommet til og 3 forlatt klubben. Dert betyr at de fleste av gutta her har betydelig erfaring med store kamper og leverer på høyt nivå til enhver tid.

Det er ingen lag i Gruppa B som har vært i nærheten av å skyte så mye mål som Barcelona, hele 505 scoringer står spanjolene med etter endt gruppespill. Til sammenligning har gruppas nr.2 Veszprem
443 mål i gruppespillet. Barcelona har kun scoret under 30 mål kun en gang denne seosngen og det var hjemme mot Kiel hvor det endte 29-25. Til gjengjeld har de altså i hele 4 kamper scoret over 40 mål.

Dette laget har en historie å forsvare, det finnes knapt et annet lag som kan måle seg med Barcelona de siste 20 årene. De har herjet med sine motstandere i en årrekke, med unntak av en liten periode på starten av 2000-tallet, er dette et lag som har frekventert Finale4 og de gjeveste gruppene år etter år.

Ikke bare er Barcelona den ubestridte eneren i Spania og en av de aller gjeveste lagene i Europa, i januar 2020 gikk Spania hele vegen og kan fortjent til å kalle seg Europas beste håndballnasjon på herresiden, etter at sikret seg EM-gullet! Nå har riktignok både Sverige og Danmark siden den gang passert Spania i VM, men de gule og røde tok 3.plassen i mesterskapet som gikk av stabelen i Egypt tidligere i år også.

Og såklart har flere av spillerne som løftet EM-trofeet og fikk VM-bronse også betydelige roller i Barcelona-laget som nå står som motstander for norske Elverum.

Vi snakker om spillere som Aleix Gomez Abello, Raul Enterrios Rodriguez, Gonzalo Perz De Vargas Moreno og Aitor Arino Bengoechea for å nevne noen. I tillegg består altså dette Barcelonalaget av spillere som Luka Cindric fra Kroatia og en rekke andre stjerner som Jure Dolenec (4. mestscorende i EM 2019), Dika Mem, Aron Palmarsson, Ludovic Fabregas, ja vi kunne like gjerne nevnt dem alle.

Det er ikke et Barcelona som er totalt uslåelig, men det skal klaffe i ganske mange retninger skal det være mulig å avansere fra denne 8-deslfinalen. Det første oppgjøret er Elverums «hjemmekamp» på bortebane, mens returoppgjøret spiller på samme sted mandag 5.april.Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Følg-oss-på-Instagram.png