Foto: Stian Bye Høgsveen

Russiske Astrakhanochka kommer på besøk til Hamar

Tekst: Erik Norum Martinsen/Storhamar Håndball Elite

15. januar 2021

På lørdag er det klart for ny kamp når russiske Astrakhanochka kommer på besøk, for å spille andre runde i EHF European Legaue gruppespillet. Begge lagene slapp til slutt å spille kvalifiseringsrundene, og kom dermed direkte med til årets gruppespill. Astrakhanochka skulle egentlig spille kvalifisering mot Molde, men moldenserne valgte å trekke seg.

Storhamar spilte en meget godkjent kamp borte mot Baia Mare i første kamp, en kamp som til slutt endte med ett litt surt tap. Men våre jenter var flere ganger oppe og hevdet seg meget bra mot de rumenske storfavorittene. Vi ledet på det meste med hele fem mål godt ut i andre omgang, men dessverre er det sluttresultatet som teller. Men vi viste hvertfall at vi har noe å gjøre på dette nivået, og er klare for videre kamper.

Astrakhanochka på sin side vant første kampen mot det siste laget i gruppen, nemlig tyske Thüringer. En kamp som til slutt endte med solide 22-29 i favør russerne borte i Tyskland. En ny bortekamp venter Astrakhanochka nå, men denne gangen er det opp til oss å sende russerne tomhendte hjem igjen.

Storhamar tok som kjent sin 12 strake ligaseier når vi slo Fredrikstad borte i onsdagens kamp 32-40, og topper med det Rema 1000 ligaen etter 12 kamper spilt.

Astrakhanochka ligger for øyeblikket på 4. plass i hjemlig liga i Russland etter også 12 kamper spilt, hvor dem står med 9 seire og 3 tap. Russerne kommer rett til Hamar etter ett knepent tap 28-26 mot det russiske storlaget Zvezda på onsdag. Begge lag kommer kommer fra et intenst kampprogram hvor lørdagens kamp blir kamp nummer tre i løpet av en uke.

Astrakhanochka kvalifiserte seg til årets European League gjennom å komme på 4. plass i fjorårets hjemlige serie. Russerne har vært en fast inventar i European League de siste sesongene, men årets sesong er første gang på tre år hvor dem har kommet seg gjennom kvalifiseringsrundene.

Astrakhanochka vant sitt hittil eneste ligagull i 2015/16 sesongen, hvor de også avanserte fra gruppespillet i Champions League det påfølgende året i 2016/17 sesongen.

Det er to gode lag som møter hverandre på lørdag, til en spennende kamp mot to jevngode lag på papiret. Kan også legge til at det er et lag med høye spillere som venter oss på lørdag. Da russerne er det høyeste laget i turneringen regnet på gjennomsnittlig høyde per spiller, mens Storhamar til sammenligning er det laveste laget.

– Jeg tenker at det forhåpentligvis blir en spennende og bra kamp! Det kommer til å bli tøft! de er et lag med god størrelse, og de spiller litt annerledes enn det vi er vant til fra eliteserien. Men det er også det som er morsomt med å spille disse kampene, det å møte andre type spillestiler og lag. Vi skal prøve å gjøre det så vanskelig vi kan for de, sier Stine Lidén, før hun fortsetter:

– Forberedelsene har egentlig gått bra! Vi har vært flinke på å ha fokus på en kamp om gangen, jeg tror dette er litt av nøkkelen for å kunne lykkes i denne perioden. Vi har møte før hver kamp, og taktiske trening dagen før kamp. Det har fungert hittil, og håper det fungerer senere i denne perioden også, avslutter vår sisteskanse, om det tøffe kampprogrammet.

Lørdag 16. januar kl. 14.00 spiller vi årets andre European League kamp, og årets første på vår egen hjemmebane i Boligpartner Arena mot solid russisk motstand. Kampen kan du se direkte på Vsport+ og Viaplay.

Dessverre må denne kampen spilles uten publikum grunnet smittesituasjon, og med hensyn til smittevern.

Dette er laget: Astrakhanochka

 1. 1. Anastasiia Riabtseva
 2. 16. Evelina Anoshkina
 3. 44. Kira Trusova
 4. 3. Kseniia Zakordonskaia
 5. 5. Ekaterina Fanina
 6. 7. Karina Sisenova
 7. 8. Dariia Samokhina
 8. 10. Iuliia Gariaeva
 9. 11. Karina Sabirova
 10. 13. Anna Shaposhnikova
 11. 14. Ekaterina Levsha
 12. 17. Ekaterina Zelenkova
 13. 18. Julija Baeva
 14. 21. Iryna Stelmakh
 15. 27. Yevheniia Levchenko
 16. 31. Ana Debelic
 17. 34. Elizaveta Malashenko
 18. 71. Anna Kainarova
 19. 73. Karyna Yezhykava
 20. 77. Irina Nikitina
 21. 87. Irina Korneeva
 22. 91. Kristina Tarasova