Rundens overraskelse kom i Arendal – Norsk Topphåndball

Rundens overraskelse kom i Arendal

Kveldens høydepunkter

Dette var dagen da David slo Goliat (om vi får lov å si det på den måten?) Etter å ha tatt ledelsen 2-1 over ØIF Arendal ledet Sandefjord resten av kampen og vant til slutt med tre mål. I Stavanger vant Viking over Kolstad mens FyllingenBergen klatret over streken etter å ha spilt uavgjort mot Bækkelaget.

FyllingenBergen – Bækkelaget 35-35 (17-20)

Hjemmelaget tok føringen og etter to minutter, en prakt redning av Tord Vårdal i mål og en kontring ledet de 3-1 før Bækkelaget «fikk sukk for seg». Men gjestene brukte ikke lang tid på å redusere til 3-2 som kjapt ble til 4-3 som etter ti minutter var blitt til 9-7 til FyllingenBergen og en to-minutter til Bækkelaget. Gjestene kom etter hvert mer med i kampen og med kun få minutter igjen til pause tok de ledelsen 15-16. Etter en god start måtte hjemmelaget se at gjestene ledet 17-20 til pause.

Tre minutter brukte FyllingenBergen på å komme opp i ryggen på Bækkelaget da de reduserte til 20-21. Selv om hjemmelaget knappet innpå så hold Bækkelaget seg foran utover i omgangen. Helt til FyllingenBergen utlignet til 26-26 etter tolv minutters spill. Men Bækkelaget gikk på nytt ifra og holdt seg ett par mål foran utover i omgangen. Seks minutter før full tid var det kun ett mål som skilte de to lagene, før hjemmelaget med to raske mål først utlignet og så gikk opp til 33-32. Og kampen var så til de grader fremdeles levende. Etter en tett og spennende slutt endte kampen med poengdeling etter 35-35 på tavlen.

ØIF Arendal – Sandefjord 30-33 (11-17)

Gjestene tok ledelsen 2-3 med en mann mindre på banen, en ledelse de beholdt utover i kampen. Det stod 4-6 til Sandefjord da det var spilt ti minutter. De første tyve minuttene av kampen fulgte ikke utviklingen «alle» trodde den skulle ha. Sandefjord fortsatte det gode spillet og ledet på det tidspunktet 7-12 over serielederen. Med to minutter igjen av omgangen var det fremdeles fem måls ledelse til Sandefjord, men det var før de la på til 11-17 og ØIF Arendal «svarte» med en teknisk feil. Det ble høy temperatur på streken og begge lags strekspillere måtte se resten av omgangen fra to-minuttersbenken. Omgangen ble avsluttet med direkte frikast til ØIF Arendal.

Andre omgang startet med mål, mål, utvisning, straffe, redning og 12-18 til Sandefjord. Før ØIF Arendal reduserte til 13-18 etter 2 ½ minutt. Den neste straffen til Sandefjord gikk imidlertid i mål og de økte til 13-19. Hjemmelaget slet med å finne ut av forsvaret til Sandefjord, men de kom til avslutninger og reduserte til 16-20 etter drøye åtte minutter. Med en straffescoring etter ti minutter reduserte hjemmelaget til 18-22, men Sandefjord svarte umiddelbart og la på til 18-23. Da ØIF Arendal kontret inn 21-24 etter 14 minutter la Sandefjord-benken time-out kortet. Med ti minutter igjen av kampen fikk Sandefjord straffe og kunne øke til 23-27.

ØIF Arendal jobbet hardt og med åtte minutter igjen og en mann mindre på banen reduserte de til 25-28. En ny straffe til Sandefjord og de la på til 27-29 før hjemmelaget reduserte til 28-29. Det ble neglebitende sluttminutter i Sør Amfi da hjemmelaget utlignet til 29-29 og Sandefjord fikk en utvisning.  Halvminuttet før full tid og med 30-31 ledelse la Sandefjord time-out kortet. Deretter fulgte de opp med to nye mål og vant, noe overraskende kanskje, men likevel fullt fortjent 30-33.

Veierød etter kampen: – Arendal så ikke denne komme, for å si det sånn!

Viking – Kolstad 36-27 (19-13)

Etter ti minutter var det hjemmelaget som var i føringen, ikke mye – men foran er foran. Viking ledet da 6-5. Kolstad kom seg inn i kampen og opp i ryggen på Viking og utlignet til 8-8 etter 13 minutter. Men så reiste Viking ifra igjen og med drøye ti minutter til pause ledet de 12-9. Kolstad fikk i samme periode en utvisning og hjemmelaget lot seg ikke be to ganger og la på til 14-9. Resten av omgangen var Viking sin, og lagene gikk til pause med 19-13 ledelse til hjemmelaget.

Hjemmelaget kom godt i gang også i andre omgang og Kolstad kom ikke noe nærmere de første minuttene. Etter ni minutter og med ledelse på 23-16 la Viking benken time-out kortet. Ved halvspilt omgang var ledelsen til hjemmelaget blitt til 28-19. Viking gav aldri fra seg initiativet i kampen og det ente i hjemmeseier, to poeng og sifrene 36-27 over Kolstad.

Runar Sandefjord – Halden 28-33 (15-19)

Halden gikk rett i tet og holdt seg der til Runar utlignet til 5-5 etter syv minutter. Knappe ti minutter senere var det igjen likt, 10-10. Hjemmelaget tok over føringen en kort periode før Halden snudde kampen tilbake i sitt spor og økte jevnt og trutt til 15-19 ved pause.

Runar Sandefjord brukte bare to minutter på å spille seg opp i ryggen på Halden igjen. Seks minutter etter det igjen utlignet hjemmelaget til 21-21. Men når Halden sin bakspiller helt uhindret får gå opp og skyte så blir det som oftest mål. Og Halden gikk på nytt opp i ledelsen. Med en halv omgang igjen utlignet Runar på nytt, nå til 25-25. Og som tidligere i kampen slo Halden tilbake og gikk opp i tre-måls ledelse med knappe fem minutter igjen av kampen. Da gjestene la på til 27-32 med to minutter igjen var kampen i realiteten over. Det hjalp ikke at Runar reduserte på straffe like før full tid, Halden vant 28-33.

Fjellhammer – Elverum 21-33 (14-19)

Som vanlig åpnet Fjellhammer med null respekt for et antatt bedre lag. Og etter fire minutter stod det 3-1 til hjemmelaget. Men da våknet Elverum og brukte kort tid på å utligne til 3-3. På stillingen 5-5 fikk Elverum en luke og ved halvspilt omgang ledet de 7-10. Lagene tok pause på 14-19 til Elverum.

Etter tolv minutters spill stod Fjellhammer kun med en scoring i andre omgang mot Elverum sin fire. Ingen målrik start på andre omgang kan en vel si. Ved halvspilt omgang ledet gjestene med 10 mål, 16-26. Fjellhammer gav aldri opp og med fem minutter igjen var det fremdeles 10 mål i favør Elverum.

Elverum var (som forventet) det sterkeste laget i kveld og kampen endte 21-33. Og Elverum er tilbake i tabelltoppen.