Runar med klar seier mot Bækkelaget – Norsk Topphåndball

Runar med klar seier mot Bækkelaget

Runar befestet stillingen på andre plass på tabellen etter åtte kamper da de vant hele 35-29 over Bækkelaget i Runarhallen i kveld. 525 tilskuere applauderte til våre spillere etter kampen, da to nye poeng var sikret.

Runar fortsatte det gode spillet etter borteseieren over Fjellhammer sist søndag, da de tok imot Bækkelaget i kveld.

• Kveldens kamp vil bli en test på om vi skal være i toppen, sa trener Leif Gautestad før kampen. Og etter en litt nervøs start, viste Haukerød-spillerne at de vil være med å kjempe i teten bak suverene Elverum.
  • I dag var vi veldig gode framover, sa Gautestad etter kampen. Spillerne viste både fart og presisjon, og jeg er meget godt fornøyd med at vi scoret hele 35 mål.
  • Bakerst viste Joachim S. Christensen til tider målvakts-spill av meget høy klasse, og Christoffer Rambo viste at uttaket på landslaget var vel fortjent og ble vår toppscorer med hele ni mål. Han gjorde det vanskelig for BSK-spillerne i forsvar, og framover tok han gang på gang fram sitt fryktede skudd, og ble også kåret til vår beste spiller, sa Leif Gautestad, som også framhevet André Tuzov som scoret på syv av åtte forsøk.

En meget godt fornøyd André Tuzov

Kampen i kveld er så langt min beste i Runar-trøyen, sa André etter kampen. Jeg er meget godt fornøyd med uttellingen, og satte også stor pris på å spille så mye bakover som jeg gjorde. Selv om vi fikk mange utvisninger hadde vi god kontroll i undertall, og i overtallsspillet har vi gode kombinasjoner som ga uttelling.

Kamputvikling

Det var gjestene fra Oslo som kom best i gang og ledet de første minuttene. Da virket det som om spillerne var litt nervøse, og BSK ledet 4-2 før det var gått fem minutter. Men scoringer av Mads F. Rekstad og Kristoffer Henriksen – det siste i tomt BSK-mål, sendte Runar opp i uavgjort 4-4.

Men gjestene kom sterkt tilbake og ledet 7-5 etter 15 minutter. Da var det en meget god Runar-periode. I spill i overtall scoret Runar fire mål på rad. Først kontret Rambo inn 6-7 før Sander R. Myklebust scoret to på rad etter frispilling av Trym Bilov-Olsen og Christoffer Før Tobias Rivesjö økte til 9-7.

Lagene fulgte hverandre de neste minuttene, men Runar avsluttet perfekt med å score omgangens fire siste mål. I denne perioden storspilte Jokke i målet og han endte med å redde åtte av 22 skudd før pause. Da ledet Runar 18-14.

BSK åpnet med andre omgangs første mål. Så reddet Jokke fem på rad og 22-15 før det var spilt fem minutter.

Utover i omgangen klarte ikke BSK å følge Runars tempo. Fire fine spillemål av André Tuzov og sikker skyting fra syvmetersmerket av Christoffer Rambo førte til at Runar ledet hele 29-23 etter et drøyt kvarter. Så kom det en liten down-periode der BSK reduserte tre ganger, men i sluttminuttene hadde igjen Runar full kontroll.

Og da det gjensto drøye fem minutter ledet våre spillere hele 33-26, og kunne kontrollere inn seieren til skikkelig applaus fra entusiastiske supportere.

Runar hadde sine beste spillere i landslagsaktuelle Christoffer Rambo og André Tuzov. Bakerst briljerte Jokke til sine tider og hadde flere fantastiske redninger og endte med en scoringsprosent på 40.

Et lite skår i gleden var det at Kristoffer Henriksen fikk en leggskade seks minutter før full tiden, men sa at han sikkert er klar til neste kamp som er borte mot Nærbø 31. oktober.