Runar fortsatt ubeseiret – Norsk Topphåndball

Runar fortsatt ubeseiret

Runar vant den meget fartsfylte kampen mot Nærbø i Runarhallen 34-32 etter å ha ledet 14-11 til pause, og er fortsatt ubeseiret etter at laget har spilt fire seriekamper. Bare Kolstad ligger foran på tabellen med bedre målforskjell.  Neste motstander er Fjellhammer i Lørgenskoghallen til søndag kl. 18.00.

En meget godt fornøyd Runar-trener Leif S. Gautestad etter kampen:

Dette var en meget god eliteseriekamp.

Tempoet var høyt i begge omganger.

To fysisk gode lag, der vi trakk det lengste strået.

Mange gode prestasjoner fra våre spillere

Jeg er veldig godt fornøyd med det defensive spillet før pause, og det er stert bare å slippe inn 11 mål.

Etter pause gledet det meg med god uttelling framover.

Flere spiller sto fram som viktige brikker: Christoffer Rambo ble igjen kåret til banens beste spiller, Martin Lindell gjorde en fin offensiv figur og Robin G. Wulvik viste styrke med å komme tilbake på topp etter en litt uheldig åpning.

Kamputvikling.

Christofer Rambo slo an tonen for Runar med å score kampens første mål, før det var spilt tre minutter ledet vi 3-2 etter to mål av Martin Lindell. Så kom Nærbø inn i kampen mye takket være veldig godt målvakts spill av Joachim S. Christensen som gang på gang reddet flere nærskudd, og det var tydelig at en nyklippet Jokke ville vise seg fram på sin gamle hjemmebane.

Utover i omgangen vekslet lagene på å score, hele tiden med Runar i ledelse, og Runars ledelse kunne ha vært større, men fire ganger misbrukte de store sjanser, der Jokke viste sin klasse. Da det gjensto drøye fem minutter av omgangen rykket Runar fra og ledet Runar 11-9, men igjen kom det noen unødvendige tekniske feil. I slutten av omgangen tok Nærbø ut Jokke mens de var i angrep, og det straffet seg med to baller i tomt mål av Mats F. Rekstad og Christoffer Rambo med skudd fra egen banehalvdel. I sluttminuttene slo Nærbø tilbake, men Tobias Rivesjø fastsatte omgangsresultatet til 14-11 med et sterkt gjennombrudd et halvt minutt før pause.

Mats Bjørnstad kom inn i Runars mål etter pause, og presenterte seg med en gang og reddet fire at de seks første skuddene. Robin G. Wulvik åpnet scoringene for Runar etter pause, og etter at Nærbø reduserte to ganger gjorde Mats en ny flott redning, før Runar virkelig kom i siget, og ledet 19-14 før det var spilt syv minutter. Men som så ofte før klarte Nærbø å reise seg og før det var spilt 11 minutter hadde de redusert til 20-21. Da sto Rambo og Rivesjø fram og scoret hvert sitt mål, og dermed sa Jokke takk for seg i Nærbøs mål.

Den neste perioden startet med at Mats presset Nærbøs beste spiller Lars Sigve Hamre til å sette et syvmeterskast i stangen, men Rambo traff målet i sitt første straffekast. Midtveis i omgangen ledet Runar 26-22 og rett etter vartet Mats oppmed to nye flotte redninger.

Runar dro fra sakte, men sikkert, og da Martin Lindell fikk en utvisning ledet de 29-25 og seieren vinket i det fjerne. Men tre reduseringer på rad ga ny spenning i kampen, og det var derfor godt for nervøse Runar-supportere at Robin og Rambo scoret hvert sitt mål, og Runar ledet 31-28 da det bare gjensto tre minutter av kampen.

I sluttminuttene satset Nærbø alt framover, og dette klarte Runar å finne ut av, og det hjalp lite at gjestene vant de siste fire minuttene 4-2, for Runar kunne gå seirende ut av kampen med sifrene 34-32, og to nye poeng.