Foto: Storhamar Håndball Elite

Romania-trener Bent Dahl: Dette maskineriet venter Storhamar søndag

Tekst: Gro Synstad/Storhamar

12. november 2021

Bent Dahl trener rumenske SCM Ramnicu Valcea og er assistenttrener for Romanias landslag. Her er hans dom over Gloria Buzau – som Storhamar møter i Europa League-kvalik søndag.

Sammenlagtseier over Gloria Buzau på to kamper er hinderet Storhamar må over for å komme til gruppespillet i Europa League.

– Gloria Buzau ble rumenske cupmestere på forsommeren. De slo CSM Bucuresti i finalen. Buzau har tatt store steg som lag, men er et typisk hjemmelag. Men de er blitt bedre på bortebane. Det er et fysisk sterkt lag. De har ingen X-faktor, men de har gode skyttere. De har hatt to viktige brikker ute med skade, men de har hatt gode resultater likevel. Det tyder på at de har gjort en god jobb. Som jeg sa til Kenneth (Gabrielsen). Det er ikke noe «wow», men de er hardtarbeidende og jobber og står på, sier Bent Dahl på telefon fra Valcea.

Dahl som er fra Lier har lang fartstid i topphåndballen. Han har blant annet trent Drammens herrelag i eliteserien, trent flere aldersbestemte landslag, og vært analysesjef for både det norske kvinne- og herrelandslaget i til sammen ti mesterskap. Dahl har dessuten vært analyseansvarlig for det russiske herrelandslaget og storklubben Rostov-Don. De siste årene har Dahl tilbrakt i østeuropeisk klubbhåndball. Først tre år i ungarske Siofek. Siden i høst har han vært hovedtrener i rumenske Valcea, i tillegg er han altså assistenttrener for det rumenske landslaget, som for øvrig skal møte Norge i VM i desember.

CORONA-RESTRIKSJONER: Det er ikke lov med tilskuere på tribunen i Romania på grunn av høyt smittetrykk.

Han mener Storhamar er kapable til å hente hjem en seier søndag.

– Spiller Storhamar med fullt lag søndag, står de bra til Gloria Buzau. Det er viktig å få satt et godt forsvar og kjøre kontringer med høyt tempo. Rumenerne bytter et par spillere i forsvar/angrep. Noen ganger også tre. Det kan Storhamar nyte godt av, de kan ta en god jafs der, mener Bent Dahl.

Anniken Obaidli er klar for spill etter ankelskaden hun pådro seg på trening sist uke. Spørsmålet er om også Guro Nestaker som fikk en smell i kneet mot Vipers sist onsdag også rekker matchen.

– Som sagt det er et robust lag. Storhamar kan få dem til å svaie i forsvar om det er masse bevegelse, og de gjennomfører bevegelsene sine helt ut. Hvis både Nestaker og Obaidli er tilbake, holder jeg en knapp på Storhamar. Men Storhamar har svingt fra å være veldig gode til å falle sammen. Så det er viktig at alle er på her, sier Dahl, som liker seg godt i Romania.

Bent Dahl og SCM Ramnicu Valcea skal også spille Europa League-kvalik i helgen. De møter spanske Bera Bera Balonmano lørdag.