Røffere motstand rett rundt hjørnet: – Vi er i rute, sier kapteinen

Tekst: Gro Synstad/Storhamar
Foto: Stian Bye Høgsveen

11. oktober 2021

Et tett kampprogram med harde motstandere venter Storhamar de neste ukene. – Skal ett steg opp i alt vi gjør, sier Storhamar-kaptein Moa Fredriksson (29).

Storhamar har seks strake seire i Rema 1000-ligaen og er i kvartfinalen i NM. Over helgen er alle spillerne tilbake på trening etter landslagsoppdrag. Og da begynner det virkelig å dra seg til med tøffe kamper både i serie og cup.

Først ut er Fana i Bergen lørdag 16. oktober. Det er ikke lenge siden Fana klarte 33-33 mot gullfavoritt Vipers, i tillegg har de slått Molde 36-30 på hjemmebane i Bergen. Fana-spilleren Christine Karlsen Alver er for øvrig toppscorer i Rema 1000-ligaen så langt med 50 scoringer på seks kamper.

– Fana har gjort det veldig bra. Og mot Molde blir det jo en toppkamp. Både HamKam og Storhamar hockey gjør det bra, og det er helt fantastisk. Jeg håper vi kan fylle hallen mot Molde, sier Fredriksson.

Etter Fana er det hjemmekamp mot Molde (20. oktober), før det er to bortekamper mot Vipers. Først kvartfinale i NM 26. oktober, deretter seriekamp 3. november. Så er det hjemmekamp mot Romerike (17. november), før det er hjemmekamp i Europa League-kvalifiseringen mot Gloria Buzau (14. november).

SJEF: Storhamar-kaptein Moa Fredriksson er uhyre viktig i lagets forsvarspill.

– Vi ligger bra an og har nådd målene vi satte for den første perioden. Når alle er tilbake fra landslagssamlinger, skal vi evaluere og gå ytterligere ett steg opp i alt vi gjør, sier Moa.

– Hva er du mest fornøyd med?

– At vi hele tiden får til det vi snakker og blir enige om. Vi ser hva vi må bli bedre på – og gjør jobben som kreves. Det gjelder alle spillere og også teamet rundt. Det tar tid å spille inn et nytt lag, men jeg synes vi har tatt store steg, sier den 29 år gamle forsvarskjempen.

Med ni spillere borte på samling denne uken, har en del av de yngre og fremadstormende spillerne fått trene med A-laget de siste dagene.

– Det har vært spennende treninger og kvalitet på det vi har gjort. Vi sitter igjen med et godt utbytte, sier Fredriksson.

Selv er Storhamar-kapteinen fornøyd med det hun har prestert så langt denne sesongen.

– Jeg føler jeg tar steg for hver kamp, og at jeg har utviklet meg på mye. Jeg er glad for å jobbe med Axel (Stefansson) når det gjelder forsvarsspillet. Han gir mange bra tilbakemeldinger om hva jeg skal jobbe med, og det er kult, sier Moa.

Storhamars svenske kaptein har ikke spilt i angrep siden 2014. Så røk skulderen – og Moa ble erklært idrettsinvalid. Men hun nektet å gi opp og etter ett år hjemme i Göteborg, var hun tilbake for Storhamar våren 2017.

– Jeg har aldri vært sterkere i skulderen og har ingen smerter. Men jeg har ikke det samme utslaget som andre har. Kaster jeg ball mye over lang tid, vil jeg få vondt. Derfor begrenser jeg kastingen, sier Moa Fredriksson, som likevel har scoret noen mål.

– Denne sesongen har jeg bare scoret i NM og i treningskamper. Det hender jeg er med i andrebølgen på kontringer. Men da spiller jeg heller ballen til Hovden eller noen andre som jeg vet scorer.

Klikk på bildet og tipp for neste runde:

I SIGET: Anniken Obaidli (i midten) og Betina Rigelhuth t.v er på tabelltopp etter seks serierunder.