Foto: Sandro Perozzi / NTB /NHF

Rød må melde forfall til VM i Egypt

Tekst: Lars Kvam / Norges Håndballforbund
21. desember 2020

Håndballguttas høyreback Magnus Abelvik Rød blir ikke med landslaget til Egypt i januar.

Rød var blant de 21 navnene landslagssjef Christian Berge tok ut i sin VM-tropp forrige uke. Nå er det klart at mesterskapet går uten Oslo-gutten.

– Jeg har slitt med en håndleddsskade store deler av høsten. Hånda er ikke som den skal, forklarer Rød.

Skaden oppsto i en av de første kampene i Champions League høsten 2020.

– Jeg har hatt et håp om at hånda skulle lege seg skikkelig. Men jeg innser nå at jeg må ta den tøffe beslutningen. Den beslutningen er at jeg må melde forfall til VM i januar. Risikoen for forverring ville vært for stor, sier Rød.

– Jeg må rett og slett tenke langsiktig her nå. Det kommer et OL senere i 2021 som jeg har lyst til å delta i. I tillegg ønsker jeg å være i stand til å prestere 100 prosent for Flensburg i andre halvdel av Bundesliga-sesongen. Derfor er det best for meg å ta det rolig i januar, slik at jeg kan bli helt skadefri. Det er det lureste for meg selv, og det er det riktige valget å ta også overfor resten av laget, sier Rød.

– Det er synd Magnus ikke kan være med. Jeg respekterer fullt ut beslutningen hans, samtidig som vi nå ser fremover mot VM. Som alltid når det kommer forfall åpner det seg en mulighet for nestemann. Vi har gode folk klare til å steppe inn, sier landslagssjef Christian Berge, som har tatt ut Eivind Tangen fra Skjern som erstatter for Magnus Abelvik Rød i VM-troppen.Bli med i konkurransen! TettPå Håndball har utfordret alle lagene i REMA 1000-ligaene til å utføre en balløvelse. Nå utfordrer de DEG! Kanskje er det akkurat DU som vinner over en Eliteseriespiller! Her kan alle være med! Alle bidrag er med i trekningen av premier.

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Challenge-TettPa-web-1024x572.png