Resultatløs poengjakt – Norsk Topphåndball

Resultatløs poengjakt

Runarhallen har aldri vært en lett bortebane å ta med seg poeng fra. Med tre strake seire i ryggen møtte Nærbø søndag kveld et lag i medvind mens Nærbø har slitt litt mer i motvind siden sesongstart.

At Joachim Søholm Christensen var interessert i å vise seg frem på sin gamle hjemmebane viste han fra første sekund – en stund var han både høyt og lavt og plukket de hvitkleddes skudd. I motsatt ende plukket også Runars sisteskanse sin del av Nærbøs skuddforsøk, noe som gjorde at starten på første omgang ble av det jevne slaget. Selv om Runar var det førende laget var aldri Nærbø mer enn ett mål bak de første femten minuttene. Da la en teknisk feil i Nærbøs angrep veien åpen for en to-målsledelse for hjemmelaget for første gang.

Kort tid etter var ledelsen igjen utlignet og det stod 8-8 på resultat-tavla. De siste minuttene av omgangen ble preget av tekniske feil fra begge lag, men mer presisjon fra hjemmelaget sørget for at de kunne øke ledelsen til 11-9. En utvisning til Torger Edland de siste minuttene av omgangen viste seg skjebnesvanger for Nærbø når Runar to ganger på kort tid fikk sette ballen i tomt mål. Etter en jevnspilt første omgang gikk lagene i garderoben med en tremålsledelse 14-11 til hjemmelaget.

Andre omgang ble like jevnspilt som første – lagene skiftet på å score, men hjemmelaget holdt fortsatt på ledelsen de opparbeidet seg de første tretti minuttene. Nærbø seg inn i kampen igjen da de etter ti spilte minutter satte fire mål uten at de hvitkledde kvitterte.

Det fikk tydeligvis Runar-spillerne til å fokusere – snart var ledelsen igjen de samme tre målene som omgangen startet med. Nå varer en håndballkamp i seksti minutter og det går fort å snu initiativet i en kamp. Nok en gang klarte Nærbø redusere Runars ledelse ned ett mål – med seks minutter igjen å spille stod det 29-28.

Skal jevne håndballkamper vinnes må en ha marinene på sin side. Det hadde ikke Nærbø i Runarhallen søndag kveld, til det ble stolpeskudd og tekniske feil for mange. Runar Sandefjord beholder ledelsen fra første omgang kampen ut og er fortsatt ubeseiret i årets REMA1000-liga, mens Nærbø fortsatt befinner seg i motsatt ende av tabellen.

Fredag venter Sandnes i Nye Loen – et Sandnes-lag som med sin seier for KRS Topphåndball for noen uker siden akkurat nå ligger over Nærbø på tabellen. Lars Sigve Hamre, Nærbøs toppscorer og beste spiller i Runarhallen søndag kveld, er klar på at den kampen skal og må vinner. Vi tipper at både spillere og tilskuerne på tribunen kommer til å være klar for å gi alt i lokaloppgjøret om få dager.

Har du ikke skaffet deg billett til Sandneskampen enda? Den kan du kjøpe i Nærbø appen eller her