Respekten for sveitserne steg et par hakk – Norsk Topphåndball
August Olsen Storbugt fikk merke sveitsernes fysisk spill i den første kampen i Drammenshallen. Ingen tror returkampen i Sveits vil arte seg noe annerledes. Foto Roy Johnsen.

Respekten for sveitserne steg et par hakk

Trener Kristian Kjelling mente etter kampslutt i hjemmekampen mot sveitsiske Suhr Aarau at hans eget lag hadde mye å gå på i kampen de vant 31-29. DHK lå under i store deler av kampen, men avsluttet sterkt.

Etter å sett kampen på nytt er han fortsatt av den oppfatningen at DHK kan bedre. Men respekten for sveitserne steg flere hakk etter å sett deres seriekamp på hjemmebane mot suverene Kadetten Schaffhausen. Kadetten hadde ennå til gode å tape denne sesongen, men Aarau vant 34-28 etter å ha ledet hele kampen.
En seier som ble karakterisert som sensasjonell i sveitsisk håndball, og som befestet Aaraus 4. plass på tabellen.

-Jeg så kampen mot Kadetten live, og de er faktisk et hakk bedre enn vi hadde inntrykk av både før, under og umiddelbart etter kampen i Drammenshallen, sier Kjelling.
Nå skal det nevnes at strekspilleren Martin Slaninka, som er utestengt også i returkampen søndag, ble toppscorer for Suhr Aarau med åtte mål. Manuel Zehnder, som ble sveitsernes toppscorer i Drammenshallen, gikk av banen med seks mål på tolv avslutninger.
-De spilte som i Drammenshallen mot Kadetten også, så det er nok grunnspillet deres med mye fysikk, et 5:1-forsvar og der kantene deres ligger igjen etter balltap og skal forsinke og forstyrre våre kontringer, sier Kjelling.
Han håper at han kan bruke venstrekanten August Baskår Pedersen litt mer enn 30 minuttene han spilte mot Tønsberg Nøtterøy i midtukekampen i serien, og Gøran Sørheim, som hvilte hele kampen onsdag, er helt klar for spill igjen.

Strekspiller Martin Slaninka satt på tribunen i Drammenshallen etter utelukkelsen i den forrige e-cuprunden. Tribuneplass blir det også i returkampen søndag. Men i seriekampen i midtuken var han lagets toppscorer mot topplaget Kadetten Schaffhausen. Foto Roy Johnsen.

Laget forlot Drammen lørdag morgen klokken 04.00 for å rekke flyet til Geneve klokken 06.50. De trente lett i en av motstanderens treningshaller lørdag klokken 17.30 il 19.00.
Kampstart er søndag 3. april klokken 16.00, og laget har retur med direktefly fra Geneve søndag klokken 20.50.
Onsdag er det nest siste seriekamp for sesongen, hjemme mot Fjellhammer, og da vil laget få de meget fortjente sølvmedaljene.

Lørdag avsluttes seriespillet med bortekamp mot Elverum.

Eller du kan se den live på EHF-TV: Watch free live Handball Games – EHF TV