Harald Reinkind Foto: Paul Fekjær

Reinkind signerte ny kontrakt med Champions League vinnerne

Av: E. Fossnes/NTH
5. mars 2021

Norges landslagspiller Harald Reinkind har signert ny kontrakt med Champions League vinnerne THW Kiel. Norsk Topphåndball har tatt en prat med 28-åringen om hvorfor han valgte å forlenge med den tyske storklubben.

Reinkind var Norges førstevalg på høyrebacken da VM i Egypt ble spilt i januar. Han har også vært en nøkkelspiller på et THW Kiel lag som har levert bunnsolide resultater i Champions League og Tysk Bundesliga.

Prestasjonene til bergenseren har vært meget gode, spesielt for klubblaget Kiel. Det har blitt kronet med en kontrakt som strekker seg helt til 2024.

Norsk Topphåndball fikk kontakt med høyrebacken, og fikk svaret på hvorfor Reinkind signerte.

-Det er en av de beste klubbene i verden. Så å kunne bli her og kjempe om titler hvert år er noe jeg vil være en del av.

Reinkind selv var klar på at familiesituasjonen har vært en sentral del da kontrakten skulle signeres:

-Jeg og familien trives veldig godt, det var en av grunnene.

-Hvilken rolle håper du å spille i de tre kommende sesongene?

-Jeg håper å kunne bidra på samme måte som til nå, være en av nøkkelspillerne og ta min del av ansvaret for at vi kan vinner titler, forteller Reinkind videre.

NØKKELSPILLER: Harald Reinkind. FOTO: THW Kiel Facebookside

Vunnet «alt» i Tyskland

Han har innkassert meritter alle årene han har spilt i Tyskland. I sin tidligere klubb Rein Hacker-Löwen vant han Bundesligaen i 2016 og i 2017. Den tyske Supercupen (Seriemester mot Cupmester) ble også innkassert de samme årene. Han ble også Cupmester med Löwen i 2018.

I THW Kiel har trofeene også blitt gjenganger. I 2019 ble han nok en gang tysk Cupmester- og i 2020 vant han igjen den Tyske Bundesligaen. 2019/2020 sesongen ble også kronet med seier i VELUX Champions League.

Reinkind er personlig godt fornøyd de foregående sesongene i Kiel-trøya. Utviklingen har også gått i riktig retning:

-Jeg føler selv at jeg har utviklet meg og tatt et par steg fremover, blitt en bedre håndballspiller. I tillegg har vi vunnet mye titler, nå sist med final4 i Köln, forteller han.

Nordmannen som står oppført med 235 scoringer for det Norske landslaget er klar på hva målene til han og THW Kiel er.

-Målene er å være med å kjempe i toppen og hele tiden ta nye steg for å bli en bedre håndballspiller, avslutter Reinkind.

Lørdag får THW Kiel besøk av Nordhorn-Lingen. «Sebraene» Kiel ligger foreløpig på en 4 plass, med tre kamper mindre spilt enn serieleder Flensburg-Handewitt. Nordhorn ligger på 17. plass.

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Følg-oss-på-Instagram.png