PSG var sterkest i bronsefinalen mot Veszprém – Norsk Topphåndball

PSG var sterkest i bronsefinalen mot Veszprém

Tirsdag kveld var det duket for bronsefinale i Velux Champions League. Telekom Veszprém og Paris Saint-Germain tapte hver sin semfinale mot henholdsvis THW Kiel og Barcelona.

Verken Telekom Veszprem eller Paris Saint-Germain var fornøyde med å gå glipp av finaleplassen. Men kampen om en større pengesum og edelt metall skulle være med å motivere de to gigantene.

De fem første minuttene av kampen var en trist affære. De få tilskuerne i Lanxess Arena var vitne til alt annet enn kvalitet fra lagene.

Vezprem førte kampen det første kvarteret, og ledet 7-4 etter halvspilt førsteomgang.

Men så skrudde bryteren til ungarerne seg av. Tekniske feil og skuddbom, førte til at Paris vant neste periode 5-0, og stillingen var snudd til 7-9 til franskmennene.

Første omgang går nok ikke inn i historiebøkene over bra omganger. Tekniske feil, lavt tempo og mye bom var hoveddtrekkene.

Lyspunket var innsatsene til begge lags keepere, Rodrigo Corrales (Veszprem) og Yann Genty (PSG). Omgangens høydepunkt var uten tvil dobbeltredningen til sistnevnte, på straffekastet til Kentin Mahe og det påfølgende forsøket etter retur.

Florerte av tekniske feil

Andre omgang startet likt som første. To lag som virket relativt umotiverte, byttet på å gjøre tekniske feil fremover på banen. Man kunne se at savnet av Rasmus Lauge (Veszprem) og Nikola Karabatic (PSG) satte preg på lagenes offensive spill.

Ti minutter ut i omgangen ledet PSG med fire mål, 15-19. Elohim Prandi dunket inn et skudd fra ti meter, som var målt til 112 kilometer i timen (!).

Og det franske storlaget fortsatte å holde Veszprem på avstand. Dylan Nahi lobbet inn 21-26 for de blåkledde. Da måtte ungarerne ty til timeout.

25 tekniske feil stod det på statistikken etter 55 minutters spilt, noe Viasat sin ekspertkommentator Gunnar Pettersen var lite imponert over.

Klokken tikket videre, og samtlige seere satt nok med oppfattelsen om at denne kampen var avgjort. 25-29 var stillingen med 2 minutter igjen av kampen.

Veszprems Blaz Blagotinsek dro på seg sin tredje to-minutter, og måtte se sine lagkamerater fra tribunen siste sekundene av kampen.

Mikkel Hansen og PSG vant bronsefinalen tilslutt 31-26.