Proteinbrød – supert til supper

Tekst: Ingvill Måkestad Bovim
20. mai 2021

Suppe er en flott måte å få i seg grønnsaker på. REMA 1000 har mange ferdige supper som smaker supergodt og er enkle for deg å varme opp. Men det er ofte ikke en tilstrekkelig protein- eller karbohydratmengde ettersom du trenger mye av det når du trener. Derfor er dette proteinbrødet perfekt som tilbehør. Det kan selvsagt også spises som brød sammen med det pålegget du liker.

(1 liten langpanne)

Du trenger:

  • 6 egg
  • 1 stort beger mager cottage cheese (400gr)
  • 0,5 beger kesam
  • 1 ts honning
  • 1 dl havremel
  • 3,5 dl fin sammalt hvete
  • 2 dl Kolonihagen havregryn
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts salt
  • 0,5 pk. revet ost som topping – om du ønsker


Slik gjør du:
1. Forvarm ovnen til 200°C. Pisk egg godt sammen og tilsett cottage cheese, kesam og honning.

2. Rør inn mel, havregryn, bakepulver og salt. Blandingen skal være relativt klissete, så bruk slikkepott.

3. Kle en liten langpanne (ca. 25×35 cm) med bakepapir og fordel røren jevnt utover. Dryss over litt revet ost og ekstra havregryn.

4. Stek i ca. 30 minutter, til brødet er gjennomstekt og gyllent på toppen.