Foto: Annika Byrde/NTB/NHF

Positive koronatester for Håndballgutta

Tekst: Lars Kvam/Kirsten Birkeland/NHF
26. januar 2022

To av Håndballguttas spillere testet positivt for korona tirsdag kveld. Duoen er nå isolert og på vei hjem.

I etterkant av alle EM-kamper blir spillerne og støtteapparatet PCR-testet. I Norges hovedrundegruppe har disse testene vært utført i arenaen etter kampslutt. Så også etter oppgjøret mot Sverige tirsdag kveld.

Det var i denne testrunden Torbjørn Bergerud og Magnus Gulleruds prøver ga positivt utslag.

– En av spillerne er symptomfri. Den andre har hatt lette, influensalignende symptomer, men har følt seg frisk de siste dagene. Vi vil organisere transport hjem for dem, sier Håndballguttas landslagslege Thomas Torgalsen.

Alle i den norske delegasjonen har den siste uka bodd på hvert sitt enerom i Bratislava. I dag har laget forflyttet seg til Budapest, hvor de fredag skal spille den avsluttende kampen om å bli EMs femte beste lag.

– Vi har gjort det vi kan for å minimere risikoen for smitte. Det fortsetter vi med. I tillegg vil vi nå stramme inn ytterligere. Det går spesielt på bruken av munnbind, og de vil sitte med større avstand til hverandre under møter og måltider. Siden vi har smittetilfeller i laget vil det også bli daglige PCR-tester av samtlige i troppen, sier Torgalsen.

– Torbjørn og Magnus kunne ikke gjort noe annerledes. Det har vært kjent at det er smitte i EM, og det er sånn sett ikke overraskende at det ble smitte også hos oss. Vi antar at de er blitt smittet i hallen under kamp, for det er bare der de har møtt folk utenfor vår boble, men noe endelig svar på det får vi ikke, sier legen.

Linjespiller Endre Langaas fra Elverum går nå inn i den offisielle EM-troppen, og er dermed tilgjengelig for spill fredag ettermiddag. Langaas var allerede flydd inn til Bratislava og en del av Håndballguttas delegasjon, klar for å steppe inn på kort varsel i tilfelle skade/sykdom.

Utover den endringen vil landslagsledelsen bruke ettermiddagen og kvelden på å kartlegge behovet for å hente inn ytterligere forsterkninger til den gjenstående EM-kampen.