Poengdeling i første Champions League-kamp – Norsk Topphåndball
Tobias Grøndahl gjorde en god kamp for Elverum. Foto: Fredrik Hagen/NTB/NHF

Poengdeling i første Champions League-kamp

Etter 60 intense minutter ble det poengdeling i Champions League for Elverum i Terningen Arena onsdag.

Endelig var det duket for storkamp i Terningen Arena igjen. Med 1000 tilskuere som lagde et leven på tribunen vi ikke er godt vant med i disse tider, var stemningen satt allerede før kampen startet.

Det var den makedonske klubben Vardar, som har vunnet Champions League to ganger de siste årene, som stod på motsatt banehalvdel i den første gruppespillkampen i Champions League for Elverum onsdag kveld.

Det var Elverum som startet best på hjemmebane. Det tok nesten seks minutter før Vardar satte sitt første mål, etter at Thorsten Fries både hadde briljert med en trippelredning og en redning fra 7-meter.

Deretter gikk det litt trådt. Elverum tapte mange dueller, og det var gjestene som lå foran med både to og tre mål store deler av den første omgangen. Men helt på tampen av de første tretti tok Elverum kraftig sats, som om de hadde et gir som bare hadde ligget brakk – og tok igjen ledelsen.

Til pause var stillingen 13-13.

Elverum startet også den andre omgangen godt. Etter tre minutter spill var Elverum tre foran. Men Vardar hadde ikke reist til Norge for å gi ved dørene. Midtveis i den andre omgangen var lagene igjen like langt – 20-20.

De siste minuttene stod Elverum svært solid bakover. Og med godt forsvar følger muligheter fremover… Elverum løp inn to mål på rappen da det bare var fire minutter igjen, og hadde en knapp ledelse. Men så ble det likevel ulidelig spennende til siste slutt. Børge Lunds time-out fire sekunder før slutt hadde klare beskjeder. Men hverken dem eller det direkte frikastet etter at sluttsignalet hadde gått førte til seier for hjemmelaget. Kampen endte med poengdeling og stillingen 27-27.

Elverum – HC Vardar 27-27 (13-13)